ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σεμινάριο για κτηνοτρόφους

σεμινάριο-για-κτηνοτρόφους-40392

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο στον τομέα «Αιγοπροβατοτροφίας και Γαλακτοκομίας -Τυροκομίας».

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε νέους κτηνοτρόφους ηλικίας έως 40 ετών και σε άτομα που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν μελλοντικά με την κτηνοτροφία, κατοίκους του νομού Μαγνησίας.

Η διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι συνολικά 4 εβδομάδες, εκ των οποίων οι δύο πρώτες θα αφορούν θεωρητική διδασκαλία στα αντικείμενα της Γενετικής Βελτίωσης, της Εκτροφής, της Αναπαραγωγής, της Διατροφής, της Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας και Οικονομικής Διαχείρισης των κτηνοτροφικών μονάδων.

Οι δύο επόμενες εβδομάδες αφορούν την πρακτική άσκηση σε καλά οργανωμένες σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες και /ή τυροκομεία, ανάλογα με το ενδιαφέρον και τις προτιμήσεις των εκπαιδευόμενων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα 7η Μαΐου. Η θεωρητική εκπαίδευση θα διαρκεί 4 ώρες ημερησίως, σε ώρα βολική για τους κτηνοτρόφους (π.χ. 11:00 – 15:00). Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης με τη λήξη του από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 27 Απριλίου στο Δημαρχείο Βελεστίνου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, στη Ζωή Μπομπότη και το τηλέφωνο 2425350220.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου