ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στην Καισάρεια της Καππαδοκίας το ΓΕΛ Βελεστίνου

στην-καισάρεια-της-καππαδοκίας-το-γελ-40989

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης και τελευταίας συνάντησης σχολικών μονάδων της Ευρώπης στην Καισάρεια της Καππαδοκίας στην Τουρκία, την περασμένη εβδομάδα, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2. Αντιπροσωπεία του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου και του Γυμνασίου Αιανής Κοζάνης εκπροσώπησε την Ελλάδα δίνοντας το παρόν με εργασίες μαθητών, δημιουργίες έργων και στοιχεία ερευνών.

Το σχολείο συμμετέχει σ’ ένα πολυμερές Project του Erasmus+ΚΑ2 – Σχολική Εκπαίδευση, με τίτλο «My Europe, my Future, my Responsibility. Energy and sustainability» (Η Ευρώπη μου, το μέλλον μου, η ευθύνη μου. Ενέργεια και βιωσιμότητα), το οποίο αποτελεί μέρος της συνεργασίας για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών και υποστηρίζεται οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι χώρες εταίροι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η Ελλάδα με δύο σχολεία – το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου Μαγνησίας και το Γυμνάσιο Αιανής Κοζάνης – η Ρουμανία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχία, και η Τουρκία και η χρονική διάρκεια είναι δύο έτη (2016 – 2018).

Κύριος σκοπός του προγράμματος παραμένει η δυναμική του να μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Ευρώπη μέσω ανταλλαγής σχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο αυτής της Ευρωπαϊκής διασχολικής συνεργασίας, οι τρεις πρώτες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Ρουμανία, στην Ελλάδα και στην Τσεχία, ενώ η τέταρτη ολοκληρώθηκε στην Τουρκία με απαράμιλλη την φιλοξενία των ανθρώπων της γειτονικής χώρας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος της σχολικής χρονιάς με την υλοποίηση των εργασιών των σχολείων-εταίρων και τα αποτελέσματά του, αφού κοινοποιηθούν, θα είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες των σχολικών μονάδων αλλά και σε αυτήν του προγράμματος http://www.eufures.eu/

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου