ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κοινός στόχος – κοινή αντίληψη στην Υγεία

κοινός-στόχος-κοινή-αντίληψη-στην-υ-55429

Του Ιωάννη Βασ . Σκρίμπα,

Υπεύθυνου λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου, Δημοτικού συμβούλου

Όταν ο στόχος γίνεται επίτευγμα τότε γεννιέται η φλόγα της ηθικής ικανοποίησης, έχοντας ως γνώμονα την παροχή υγείας του δημότη. Ξεκινώντας την προσπάθεια πριν 2 χρόνια και αντιλαμβανόμενοι την κοινωνική και οικονομική δυσχέρεια του κράτους στα ζητήματα παροχής υγείας, οι στόχοι που μπήκαν με την ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου ήταν υψηλοί και συνάμα ρεαλιστικοί.

Η προσπάθεια βασίστηκε στο να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των παροχών υγείας μέσω των συνεργασιών με φορείς του κράτους (5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, Νοσοκομείο Βόλου-Λάρισας, ΚΕΘΕΑ Πιλότος, Πρόταση Ζωής Βόλου κ.ά.). Ταυτόχρονα επιχειρήθηκε και η συνεργασία με ιδιωτικά κλινικά κέντρα παροχής υγείας (ΑΝΑΣΣΑ Βόλου, ΕΛΠΙΣ Βόλου, Κλινική Κωνσταντινόπουλου κ.ά.) εκμεταλλευόμενοι έτσι τις καινοτόμες υπηρεσίες τους.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε μία άριστη συνεργασία και συνέργεια των δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων υγείας με την νέα αυτή δομή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και παροχή πρόληψης υγείας στους δημότες. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν πως οι υπηρεσίες υγείας απευθύνονται σε όλο τον πληθυσμό ανεξαρτήτου ηλικίας και σε προληπτικό έλεγχο πολλαπλών παθήσεων επιλέχθηκε από το ΚΕΠ Υγείας η συνεργασία με τους παρόχους να επιμερίζεται ανάλογα με την εξειδίκευση που έχουν και το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό. Θα ήταν παράληψη να μην αναφερθεί η ενεργή συμμετοχή των ιατρών στις υπηρεσίες του ΚΕΠ Υγείας είτε μέσω του δημοσίου τομέα, είτε μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου.

Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθούν μερικές από τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας όπως: η καμπάνια παιδιατρικού ελέγχου σε όλα τα χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, οι εξετάσεις στον γυναικείο πληθυσμό, η βράβευση των μητέρων του 2017 και η παροχή κάρτα υγείας στην γυναίκες αυτές, η διοργάνωση πεζοποριών που θα συνεχιστεί την 1η Μαΐου, η συμμετοχή με επιστημονικό ιατρικό προσωπικό σε ιατρικά συνέδρια, η ψυχική στήριξη των παιδιών της τρίτης λυκείου εν όψει πανελληνίων εξετάσεων από εξειδικευμένο συνεργάτη μας, η πραγματοποίηση αιμοδοσίας, η διενέργεια θεματικών εβδομάδων υγείας, η πραγματοποίηση και συνέχιση των προληπτικών ελέγχων στα χωριά του δήμου μας στα άτομα της τρίτης ηλικίας κ.ά.

Έχοντας λοιπόν κοινό στόχο και κοινή αντίληψη την παροχή υγείας στους συμπολίτες μας, άριστα μπορεί να επέλθει η συνεργασία μεταξύ των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων με απόλυτο σεβασμό στο ύψιστο αγαθό που είναι η υγεία. Η προσπάθεια συνεχίζεται με γνώμονα όλο και περισσότεροι δημότες να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του ΚΕΠ Υγείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου