ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παράταση της αξιοποίησης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της λίμνης Κάρλας από τους δικαιούχους αγρότες

παράταση-της-αξιοποίησης-των-καλλιερ-65853

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας την παράταση της καλλιέργειας των δημοσίων εκτάσεων της λίμνης Κάρλας από τους δικαιούχους αγρότες.

Όπως επισημαίνει στην αναφορά του ο βουλευτής Μαγνησίας, «σε αναβρασμό βρίσκονται τους τελευταίους μήνες οι αγρότες των παρακάρλιων χωριών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε δημόσιες εκτάσεις της λίμνης Κάρλας, καθώς, από τις 31 Οκτωβρίου 2017, εκκρεμεί η εκ νέου διάθεση των προς αξιοποίηση στρεμμάτων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 287 δικαιούχους αγρότες, στους οποίους παραχωρούνται, με υπουργική απόφαση από το 2012, 9.617 στρέμματα προς καλλιέργεια. Από τον περασμένο Οκτώβριο, οι εκτάσεις αυτές παραμένουν ανεκμετάλλευτες από τους δικαιούχους αγρότες, οι οποίοι έχασαν ήδη τη χειμερινή περίοδο σποράς και κινδυνεύουν να χάσουν και την εαρινή. Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, με συνεχείς οχλήσεις προς το Υπουργείο, έχει επισημάνει το συγκεκριμένο ζήτημα, που απασχολεί μια σημαντική μερίδα του αγροτικού κόσμου της Μαγνησίας, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί μέχρι σήμερα λύση».

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τον αρμόδιο υπουργό, να μεριμνήσει άμεσα για την παράταση της εξ’ αδιαιρέτου παραχώρησης των καλλιεργήσιμων παρακάρλιων εκτάσεων στους αγρότες της Μαγνησίας, προκειμένου να μη χαθεί και άλλη περίοδος σποράς, ζημιώνοντάς τους οικονομικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου