ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στη φάση της υλοποίησης το έργο ύδρευσης στο Αερινό

στη-φάση-της-υλοποίησης-το-έργο-ύδρευσ-72691

Στη φάση της υλοποίησης προχωρά το έργο του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 «Αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Περιφέρεια» Δ.Δ. Αερινού» της πράξης «Ανόρυξη και αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης Αερινού», προϋπολογισμού 70.569,11 €, μετά την προέγκριση συμβασιοποίησης που δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας προς τον Δικαιούχο – Φορέα Υλοποίησης που είναι o Δήμος Ρήγα Φεραίου. Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και εθνικούς πόρους, ενώ το ΦΠΑ βαρύνει στη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Τα έργα νερού είναι έργα του μέλλοντος. Ως αιρετή Περιφέρεια δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού στους κατοίκους της Θεσσαλίας. Το έργο αφορά στην αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης για την πλήρη κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των κατοίκων του οικισμού Αερινού δεδομένου ότι το νερό της προϋπάρχουσας γεώτρησης βρέθηκε βεβαρημένο με χρώμιο και ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση. Σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου δίνουμε λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα και αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Περιγραφή Φυσικού Αντικειμένου:

Με το έργο προβλέπεται η αξιοποίηση της γεώτρησης με προμήθεια και τοποθέτηση αντλητικού συγκροτήματος, κατασκευή οικίσκου για τις ανάγκες της γεώτρησης καθώς και περίφραξη της γεώτρησης. Το νερό της προϋπάρχουσας γεώτρησης είχε βρεθεί ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση και βεβαρημένο με χρώμιο σύμφωνα με αναλύσεις της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και για το λόγο αυτό ανορύχθηκε Νέα Γεώτρηση (ως 1ο Υποέργο της Πράξης, ολοκληρωμένη στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013). Με την ολοκλήρωση του έργου, σύνδεση με τη ΔΕΗ και έναρξη λειτουργίας του, θα καλυφθούν οι υδρευτικές ανάγκες της Τοπικής Κοινότητας Αερινού Δήμου Ρήγα Φεραίου για τον σκοπό αυτό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου