ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στον πρ. πρόεδρο Περιβλέπτου

διεθνές-δίπλωμα-ευρεσιτεχνίας-στον-π-89291

Καινοτόμο βήμα και σημαντικό βοήθημα για τους μελισσοκόμους αποτελεί η εφεύρεση του Κωνσταντίνου Τσιακούμη, πρώην προέδρου της Κοινότητας Περιβλέπτου και πρώην αντιδημάρχου, που εγκρίθηκε με Διεθνές Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας και κυκλοφορεί σε 174 χώρες με πολύ μεγάλη επιτυχία. Στο μεταξύ, ο κ. Τσιακούμης έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα, βελτιώνοντας την αρχική πατέντα και έχει ήδη καταθέσει αίτημα για δίπλωμα τροποποίησης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ανήσυχο πνεύμα ο δημιουργικός Κωνσταντίνος Τσιακούμης, οποίος ασχολείται επί σειρά ετών με τη μελισσοκομία, δραστηριοποιείται δυναμικά στο πεδίο των εφευρέσεων, προσθέτοντας νέα δημιουργικά κεφάλαια στον τομέα των ευφάνταστων κατασκευών.

Η εφεύρεση του κ. Τσακούμη Κωνσταντίνου έλαβε, σημειωτέον, διεθνή ταξινόμηση (B21J 14/42, B21J 15/02, F16B 19/04, A01K 47/02) καθώς ελέγχθηκε από 173 χώρες και εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας που ισχύει μέχρι το 2034.

Πρόκειται για μία συσκευή τοποθέτησης μεταλλικών ενθέτων (πριτσίνια) σε ξύλινα τελάρα μελισσοκομίας, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους παραγωγούς μελιού. Ο κ. Τσιακούμης προβληματιζόταν με το θέμα της τοποθέτησης των πριτσινιών, γιατί είναι πολύ μικρά και είναι δύσκολο να τοποθετούνται με τα δάκτυλα, καθώς τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα τοποθετούν ένα πριτσίνι κάθε φορά.

Ετσι λοιπόν, κατασκεύασε ένα εργαλείο με το οποίο μπορούν να τοποθετηθούν οκτώ πριτσίνια ταυτόχρονα. Μετά από αυτή την ευρεσιτεχνία οι μελισσοκόμοι έχουν, πλέον, ένα καινοτόμο εργαλείο στα χέρια τους, που τους διευκολύνει στην καθημερινή τους εργασία.

Ο Κωνσταντίνος Τσιακούμης τιμήθηκε από τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα

Η παραπάνω εφεύρεση είναι ιδιαίτερη σημαντική για την Ελλάδα και όσες χώρες έχουν μεγάλη παραγωγή μελιού, διότι διευκολύνει τη διαδικασία κατασκευής των ξύλινων τελάρων μελισσοκομίας με μια κίνηση.

Η βελτίωση της πρώτης πατέντας που κάνει τον γύρο του κόσμου, περιλαμβάνει την ενσωμάτωση δύο επιπλέον μηχανισμών, οι οποίοι τοποθετούν τα σύρματα στο τελάρο και παράλληλα κολλάει απευθείας το κερί πάνω στο τελάρο, καθιστώντας εύκολη, μια δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία. «Η πατέντα μου διευκολύνει γενικά τη μελισσοκομία» ανέφερε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ενώ προσέθεσε ότι «έχω καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, για να ελέγξουν τη νέα κατασκευή και να λάβω δίπλωμα τροποποίησης».

Παράλληλα ο κ. Τσιακούμης, ο οποίος έχει τιμηθεί από τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ασχολείται επισταμένως με τις εφευρέσεις, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη δημιουργικότητά του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου