ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Χρηματοδότηση ζητά ο Δήμος Ρ. Φεραίου για τις ζημιές

χρηματοδότηση-ζητά-ο-δήμος-ρ-φεραίου-γ-94606

Αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση 300.000 ευρώ υπέβαλε στην πολιτεία ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα διαδοχικά κύματα των έντονων καιρικών φαινομένων, τα οποία σημειώθηκαν στην περιοχή.

Το ευρύ μέτωπο του προβλήματος εστιάζεται στο αγροτικό δίκτυο, το οποίο έχει καταστεί απροσπέλαστο για πολλούς κτηνοτρόφους αλλά και καλλιεργητές, οι οποίοι αδυνατούν να προσεγγίσουν τα κτήματά τους ή τις κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται σε ορεινές, κυρίως, περιοχές.

Χθες, ειδικότερα, κοινοποιήθηκε η τεχνική έκθεση καταγραφής των ζημιών στην Περιφέρεια και το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα που σημειώθηκαν στις περιοχές Κεραμιδίου, Βενέτου, Καναλίων και Στεφανοβικείου. Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Παλληκάρης, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώνονται στο αγροτικό δίκτυο και σε δρόμους από τους οποίους διέρχονται ρέματα».

Τα προβλήματα που είχαν ήδη σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα κορυφώθηκαν μετά το κύμα κακοκαιρίας της περασμένης εβδομάδας, με τον κ. Παλληκάρη να υπογραμμίζει: «Εάν δεν χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, δεν είμαστε σε θέση να αποκαταστήσουμε όλες τις ζημιές που έχουν προκληθεί. Είναι άμεση ανάγκη και πρέπει να καταβληθεί το συγκεκριμένο ποσό από την πολιτεία, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου