ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αποτελεσματικότερη θωράκιση του «Κερασιώτη» μετά τις ζημιές ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής

αποτελεσματικότερη-θωράκιση-του-κε-95963

Τεχνικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές που υπέστη ο χείμαρρος Κερασιώτης, στη δημοτική κοινότητα Κερασιάς, στις πλημμύρες του Ιανουαρίου, αναμένουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στο αντιπλημμυρικό έργο που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το 2015, προκειμένου να θωρακιστεί ο συγκεκριμένος χείμαρρος, κρίνεται απαραίτητο σύμφωνα με τους κατοίκους αλλά και τους μηχανικούς του δήμου.

Μάλιστα έχει κατατεθεί σχετικό γραπτό αίτημα με μορφή υπομνήματος και στην υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, όταν επισκέφτηκε την περιοχή του Δ. Ρήγα Φεραίου για να ενημερωθεί για τα προβλήματα της περιοχής.

Στο υπόμνημα επισημαίνονταν λεπτομερώς οι ζημιές που έχουν υποστεί τα τοιχία αντιστήριξης του χειμάρρου, με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία να έχουν καταρρεύσει, και κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου, καθώς ανά πάσα στιγμή αν εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα, ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπερχειλίσει το ποτάμι και να πλημμυρίσει ο οικισμός, όπως συνέβη πριν από λίγα χρόνια, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στην περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου