ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Καταστράφηκε ολοσχερώς το αγροτικό δίκτυο του Δήμου Ρ. Φεραίου

καταστράφηκε-ολοσχερώς-το-αγροτικό-δ-102052

Φοβερές καταστροφές στο αγροτικό δίκτυο άφησαν οι προχθεσινές βροχοπτώσεις στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, που είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το Στεφανοβίκειο και να υπάρξουν πολλά προβλήματα σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο.

Χθες ο μεγάλος όγκος του νερού που είχε διοχετευθεί στον κεντρικό ιστό του Στεφανοβικείου είχε αποτραβηχτεί πλήρως, και παρέμεναν πλημμυρισμένα, σε μερικά μόνο κομμάτια τους, κάποια χωράφια.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Παλληκάρης είπε ότι τα περισσότερα προβλήματα έχουν αποκατασταθεί όμως υπάρχουν μεγάλες ζημιές στην αγροτική οδοποιία.

«Δεν υπάρχουν προσβάσεις σε ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες, ενώ σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα υπάρχουν ζημιές από κατολισθήσεις» είπε.

Στο Κεραμίδι, ενημέρωσε, ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος που οδηγεί στο νεκροταφείο υποχώρησε σε έκταση είκοσι τετραγωνικών μέτρων. Αυτοκίνητα δεν είναι δυνατόν να κινηθούν εκεί.

Στο Βένετο, στον δρόμο προς Κουλούρι υποχώρησαν τμήματα από χώμα μέσα στον δρόμο. Μηχανήματα του δήμου προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Τα προχθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τέσσερα σπίτια στο Στεφανοβίκειο και ένα κατάστημα.

Η πλημμύρα του κεντρικού ιστού σημειώθηκε όταν ο χάντακας κατά μήκος του κεντρικού δρόμου υπερχείλισε από μεγάλο όγκο νερού που μεταφέρθηκε από χείμαρρο στο Μεγάλο Μοναστήρι, το Μικρό Περιβολάκι και την Αγναντερή.

«Είμαστε σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ώστε να καθαριστεί ο χάντακας και τα ρέματα από φερτές ύλες, και να μην έχουμε επανάληψη παρόμοιων φαινομένων», είπε ο αντιδήμαρχος.

Η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου έχει αιτηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Πολιτική Προστασία του υπουργείου Εσωτερικών να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τα μηχανήματα της δημοτικής αρχής προσπαθούσαν χθες όλη μέρα να αποκαταστήσουν τα προβλήματα στο αγροτικό οδικό δίκτυο, όμως οι ζημιές είναι μεγάλες και για την αντιμετώπισή τους ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει ανάγκη από χρηματοδότηση.

Η κατάσταση στον Αλμυρό

Πολλά προβλήματα στην προσβασιμότητα σε χωράφια και κτηνοτροφικές μονάδες υπήρχαν χθες και στον Δήμο Αλμυρού, που επλήγη επίσης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Επεμβαίνουμε στα πιο επείγοντα σημεία σε Σούρπη και Πτελεό, καθώς τα μηχανήματα βουλιάζουν λόγω της λάσπης και οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν με δυσκολία» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, Κωνσταντίνος Νικοβιώτης.

Σαφής εικόνα στον Αλμυρό για τις καταστροφές στην καλλιέργειες δεν μπορεί ακόμη να υπάρξει, οι ζημιές όμως στο αγροτικό δίκτυο εκτιμάται ότι είναι ολοσχερείς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου