ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στο διεθνές συνέδριο για τις έξυπνες μεσαίες και μικρές πόλεις ο δήμος Ρ. Φεραίου

στο-διεθνές-συνέδριο-για-τις-έξυπνες-μ-104949

Σε διεθνές συνέδριο για τις έξυπνες μεσαίες και μικρές πόλεις συμμετείχε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας. Ο δήμαρχος συμμετείχε ως ομιλητής μαζί με τους δημάρχους Χαλκίδας, Καλαμάτας και Ρεθύμνου.

Άξονες του συνεδρίου η διάκριση των ρόλων (κράτος, δήμοι, επιχειρήσεις, ενώσεις πολιτών, πανεπιστήμια) και η παρουσίαση του πολύπλοκου χάρτη της τεχνικής και οικονομικής υποστήριξης που μπορούν να έχουν οι μικρές και μεσαίες πόλεις, καθώς τα νησιά από τα εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά μέσα και προγράμματα.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν μία σειρά θεματικών ενοτήτων η πρωτοβουλία «Smart Cities and Communities», από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας, για τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων που ενσωματώνουν ενέργεια, μεταφορές και τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Επίσης συζητήθηκε ο νέος Ψηφιακός Ενεργειακός Καταναλωτής και η νέα δομή των εταιρειών ενέργειας, όπως προκύπτει από τις ανάγκες της ψηφιακής εποχής, το έργο Data4action για τα πρότυπα και τις συμφωνίες μακροπρόθεσμης συνεργασίας για την ανάπτυξη δώδεκα περιφερειακών παρατηρητηρίων που αντιπροσωπεύουν περισσότερους από πέντε χιλιάδες δήμους, και το έργο «Savon Campus Smart Polygeneration Microgrid», για την έξυπνη διαχείριση δικτύων για τη βέλτιστη εκμετάλλευση των ΑΠΕ και το πώς τα εργαλεία σχεδιασμού μπορούν να αποτελέσουν το πρώτο βήμα προς την αποκεντροποίηση των συστημάτων ψύξης-θέρμανσης στον αστικό χώρο.

Τέλος έγινε συζήτηση για τις επιδοτήσεις μελετών που πραγματοποίησε το Ταμείο για την Ανάπτυξη Ενεργειακών Έργων σε Δήμους και τα πρότυπα έργα Δημοτικού Φωτισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου