ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανετη επικράτηση στο Ρήγα Φεραίο

ανετη-επικράτηση-στο-ρήγα-φεραίο-482434

Η Ελένη Λαΐτσου έκοψε πρώτη το νήμα και εκλέγεται δήμαρχος στο νέο διευρυμένο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Η Ελένη Λαΐτσου διατήρησε το μεγάλο προβάδισμα που είχε πάρει από τον πρώτο γύρο και στο δεύτερο γύρο είναι νικήτρια με ποσοστό 60,55% έναντι 39,45% που συγκέντρωσε ο Νίκος Αντωνάκης. Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου η αποχή κινήθηκε στο 34,56%, ενώ τα άκυρα και τα λευκά έφτασαν σε ποσοστό 4,25%.

Η Ελένη Λαΐτσου συγκέντρωσε 5.150 ψηφοδέλτια και ο Νίκος Αντωνάκης 3.356 ψηφοδέλτια σε απόλυτους αριθμούς.

Μόλις άρχισαν να γίνονται γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα του νέου δήμου και είχε καταγραφεί το σαφές προβάδισμα της Ελένης Λαΐτσου, ψηφοφόροι από το Βελεστίνο και τις άλλες περιοχές άρχισαν να καταφτάνουν στο εκλογικό κέντρο της εκλεγμένης δημάρχου.

Οι πανηγυρισμοί στον πεζόδρομο του Βελεστίνου συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ από ψηφοφόρους του συνδυασμού και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της κ. Λαΐτσου που έκαναν λόγο για δικαίωση και αναγνώριση της στάσης που κράτησε ο συνδυασμός, τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όσο και τα τέσσερα χρόνια της δημαρχίας Κανάρη που η κ. Λαΐτσου ήταν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Σε δήλωσή της η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, ιδιαίτερα συγκινημένη για το αποτέλεσμα και περιστοιχισμένη από την οικογένειά της και τους συνεργάτες της, λίγο μετά τις 10 το βράδυ έκανε την ακόλουθη δήλωση: Εκ μέρους του συνδυασμού μας «‘Ενωτική Κίνηση Δημοτών» ευχαριστούμε όλους τους πολίτες για τη μεγάλη αυτή νίκη. Από αύριο δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Υπάρχουν μόνο τα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί. Δεσμεύομαι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να γίνει ο Δήμος μας, ο Δήμος που μας αξίζει.».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου