ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αποκριάτικο ξεφάντωμα σε Δήμο Ρ. Φεραίου και Σούρπη

αποκριάτικο-ξεφάντωμα-σε-δήμο-ρ-φεραί-116656

Ανοίγει σήμερα Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου ο κύκλος των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με συμμετοχή δημοτών όλων των ηλικιών. Η εναρκτήρια εκδήλωση περιλαμβάνει το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού και συγκέντρωση μπροστά από το Δημαρχείο στο Βελεστίνο, σήμερα στις 20:30.

Ολες οι ομάδες καλούνται φέτος στην έναρξη να λύσουν γρίφο άλλης συμμετέχουσας ομάδας «επιστρατεύοντας» από τη μία την ευφυΐα και τη φαντασία τους και από την άλλη την ταχύτητά τους, καθώς οι πρώτες, πιο γρήγορες ομάδες που θα επιλύσουν τον γρίφο θα διαγωνιστούν για την πρώτη βοήθεια του παιχνιδιού.

Οι γρίφοι θα λυθούν είτε με καλοκαιρία είτε με κακοκαιρία, γι’ αυτό ακόμη και εάν ο καιρός δεν βοηθήσει, οι ομάδες να βρίσκονται στο Δημαρχείο, γιατί η πρώτη δοκιμασία είναι καθοριστική για την ερχόμενη Κυριακή.

Ο δήμος περιμένει όλον τον κόσμο να επισκεφθεί, να συμμετάσχει και να διασκεδάσει με το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, την Παρέλαση των Αρμάτων, το άναμμα της φωτιάς και τα Κούλουμα.

Στη Σούρπη

Το 3ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού θα πραγματοποιηθεί, στο μεταξύ, την ερχόμενη Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης 11:00 το πρωί, στην πλατεία της Σούρπης. Την Οργανωτική Επιτροπή απαρτίζουν: Η Κίνηση Νέων Σούρπης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σούρπης, και συμμετέχει πλήθος κόσμου.

Στη 1η ομάδα θα απονεμηθούν μετάλλια χρυσά, στη 2η ομάδα μετάλλια αργυρά και στην 3η ομάδα μετάλλια χάλκινα. Στους υπόλοιπους θα απονεμηθούν διπλώματα για αναμνηστικά.

Σταθμοί σε αυτό το ταξίδι είναι οι σπαζοκεφαλιές, οι συνετές αποφάσεις, οι δεξιότητες, η ευστροφία, η ταχύτητα και οι γρίφοι. Επιλέξαμε να έχουν πρωτεύοντα ρόλο οι γρίφοι. Γρίφος στη διάλεκτο του Κρυμμένου Θησαυρού σημαίνει μια σειρά από οδηγίες ή βοηθήματα, μέσω των οποίων η ομάδα προσπαθεί να βρει απαντήσεις, να οδηγηθεί στα σωστά σημεία και να πάρει την απαραίτητη σφραγίδα επίλυσης του γρίφου. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στη Σούρπη, αναδεικνύει ιστορικά (και όχι μόνο) στοιχεία της περιοχής.

Απαραίτητα σύνεργα: Ρούχα εκστρατείας, μολύβι και χαρτί, φωτογραφικές μηχανές, laptop. Tablet, κινητά τηλέφωνα και ό,τι άλλο, ενώ το πρώτο καθοριστικό βήμα συμμετοχής είναι η υποβολή της σχετικής αίτησης συμμετοχής έως σήμερα Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 19:00.

Δηλώσεις συμμετοχής: στην Κίνηση Νέων Σούρπης τηλέφωνο 6984966778 και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σούρπης, στο Ευγενίδειο Πνευματικό Κέντρο, τηλέφωνο 6936065756.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου