ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συνέχεια αντιδράσεων για τα διόδια στο Βελεστίνο

συνέχεια-αντιδράσεων-για-τα-διόδια-στ-133103

Αμεση αναστολή του μέτρου επιβολής διοδίων στον κόσμο Βελεστίνου ζητεί ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Αθλητικός και Αλιευτικός Σύλλογος Κριθαριάς «Ο Νέος Απόστολος».

Ο Σύλλογος τονίζει ότι οι οικισμοί μας δεν αντέχουν άλλο να διέρχονται βαρέα οχήματα από την Επαρχιακή Οδό Βόλου – Μικροβηθών.

«Είναι αδιανόητο που για την επιβολή ενός τέτοιου περιοριστικού και καταχρηστικού μέτρου το υπουργείο επικαλείται την δήθεν διασφάλιση της οδικής ασφάλειας και τη ρύθμιση του φόρτου κίνησης από φορτηγά και βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων στην υποχρεωτική διέλευση εντός του δικτύου της ΠΑΘΕ (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου) χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη μη διέλευση των βαρέων εντός της πόλης του Βόλου, αλλά και της Ε.Ο. Βόλου-Μικροθηβών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι «η υπόθεση έχει κινητοποιήσει ήδη φορείς και κατοίκους ώστε να αποτραπεί η δημιουργία ενός ακόμη εισπρακτικού μηχανισμού έξω από τα σπίτια μας, που θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στα οικονομικά αλλά και στην κυκλοφοριακή επιβάρυνση της περιοχής από οδηγούς που θα αναζητούν δωρεάν διόδους από τις γειτονιές της περιοχής μας».

Μάλιστα, προτείνει στην Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (Ο.Φ.Α.Ε) να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για την αποκατάσταση της νομιμότητας, προσφεύγοντας ακόμη και στα ευρωπαϊκά όργανα. «Ζητούμε λοιπόν σήμερα την άμεση αναστολή του μέτρου και κυρίως τη μη διέλευση βαρέων οχημάτων από την Ε.Ο. Βόλου – Μικροθηβών. Πιστεύουμε πως οι βουλευτές Μαγνησίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο δήμος, η Ο.Φ.Α.Ε. και ο κάθε αρμόδιος φορέας θα βοηθήσει για να αποτρέψει αυτό το μέτρο» προσθέτει μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι με μαζικές κινητοποιήσεις προειδοποίησε προχθές και η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατασκευή πλευρικού σταθμού διοδίων στην είσοδο της Εθνικής Οδού στον κόμβο Βελεστίνου για τους κατευθυνόμενους προς Αθήνα.

Η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου πιστεύει ακράδαντα ότι τα πλευρικά διόδια θα επιβαρύνουν τους δημότες όχι μόνο για τις διαδρομές προς Αλμυρό-Λαμία-Αθήνα αλλά και για τις κοντινές διαδρομές εντός των ορίων του δήμου, καθώς το Αερινό βρίσκεται στη διαδρομή του άξονα της Εθνικής οδού Βελεστίνου-Αθήνας».

«Το γεγονός ότι κλείνει σταδιακά ο Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Aθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (ΠΑΘΕ) δεξιά και αριστερά, θα αναγκάζει τους δημότες να χρησιμοποιούν το παράπλευρο οδικό δίκτυο, προκειμένου να αποφεύγουν την πληρωμή των νέων διοδίων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος από τη χρήση αυτού, λόγω έλλειψης οδικής ασφάλειας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου