ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Υπαπαντής στο Βένετο

πανηγυρίζει-ο-ιερός-ναός-υπαπαντής-στ-139161

Τη μεγάλη δεσποτική και θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Χριστού τιμά η εκκλησία την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, και τη συγκεκριμένη μέρα πανηγυρίζει ο ιερός ναός στο Βένετο.

Όπως ανακοινώνει το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού, την παραμονή της εορτής (Πέμπτη) στις 6μμ θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και ανήμερα της εορτής (Παρασκευή) θα τελεστεί θεία λειτουργία με αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και περιφορά εικόνας, προεξάρχοντος του καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη π. Συμεών και του αιδεσιμότατου ιερέα π. Αγγελου Χειμάρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιερός ναός έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο, συμπληρώνοντας 250 χρόνια λειτουργίας, από το 1767 μέχρι το 2017. Το ιστορικό αυτό γεγονός εορτάστηκε στις 20 Αυγούστου, στην θεία λειτουργία που τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Οι Βενετιώτες, η δημοτική αρχή και οι εκλεκτοί καλεσμένοι που παραβρέθηκαν, τίμησαν το ιστορικό γεγονός και όλοι μαζί μοιράστηκαν τη χαρά και έλαβαν την ευλογία του Σεβασμιότατου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου