ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Κανένα νέο περιστατικό θνησιμότητας»

κανένα-νέο-περιστατικό-θνησιμότητα-146093

Τα νεκρά ψάρια που ξεβράστηκαν προχθές στην περιοχή της Κάρλας δεν αποτελούν νέο περιστατικό θνησιμότητας ιχθυοπανίδας, όπως υποστηρίζει ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, διαψεύδοντας κάθε αναφορά περί του αντιθέτου.

Στην ίδια ανακοίνωση, που υπογράφεται από την πρόεδρο του ΔΣ του φορέα, Ιφιγένεια Κάγκαλου, διαψεύδει «δημοσιεύματα, σχετικά με νέο περιστατικό θνησιμότητας ιχθυοπανίδας στον ταμιευτήρα της Κάρλας», ενώ τονίζεται ότι τα νεκρά ψάρια που ξεβράστηκαν προχθές, «αποτελούν ποσότητα του αρχικού περιστατικού που παρατηρήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2018».

Στο μεταξύ, αναμένονται τα επιστημονικά τεκμηριωμένα αποτελέσματα των αναλύσεων νερού και ιχθύων, «που έχουν νομική ισχύ, τόσο από το Τμήμα Ιχθυοπαθολογίας & Παρασιτολογίας του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών αλλά και το Εργαστηρίου Envirolab IKE, τα οποία και θα τεθούν σε δημοσιότητα» υπογραμμίζει ο Φορέας.

Οι παραπάνω αναλύσεις, αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων ψαριών, που σημειώθηκε την παραμονή των Φώτων.

«Ο Φορέας Διαχείρισης Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε, επιδεικνύοντας μεγάλη υπευθυνότητα σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, παρακολουθεί με ημερήσιες αυτοψίες την περιοχή του ταμιευτήρα της Κάρλας, ενημερώνει τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν νέα κρούσματα και συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Δημοσιεύματα χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις στην τοπική κοινή γνώμη, με αποτέλεσμα τη δυσφήμηση της προστατευόμενης περιοχής» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου