ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νεκρά ψάρια και πάλι στην Κάρλα

νεκρά-ψάρια-και-πάλι-στην-κάρλα-147288

Συναγερμός σήμανε στην περιοχή της Κάρλας, μετά την πληροφορία ότι ξεβράστηκαν και πάλι νεκρά ψάρια, με κλιμάκια του Φορέα Διαχείρισης και του Δήμου Ρήγα Φεραίου να σπεύδουν επιτόπου προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του φαινομένου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε αρχικά με την πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας, Ιφιγένεια Κάγκαλου, η οποία ανέφερε ότι: «Δεν πρόκειται για καινούργιο φαινόμενο, αλλά για το φαινόμενο που είχε σημειωθεί την παραμονή των Φώτων. Τα συγκεκριμένα ψάρια δεν είχαν περισυλλεχθεί, γιατί βρίσκονταν στον βυθό και ήρθαν στην επιφάνεια λόγω της ανάδευσης του νερού».

Κλιμάκιο του φορέα έσπευσε επιτόπου και πραγματοποίησε έρευνα, με την κ. Κάγκαλου να επισημαίνει ότι «το φαινόμενο σημειώθηκε λόγω της λειτουργίας του αντλιοστάσιου και του αέρα, που προκάλεσαν ανάδευση του νερού και μεγάλο κύμα, με αποτέλεσμα τα νεκρά ψάρια που βρίσκονταν στον πυθμένα να βγουν στην επιφάνεια».

Επικεφαλής του κλιμακίου, που έσπευσε από την πλευρά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, είναι ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Παπαϊωάννου, ο οποίος τόνισε, ότι πρόκειται για το ίδιο φαινόμενο, που τοποθετείται χρονικά την παραμονή των Φώτων.

«Βρίσκονταν μέσα στα καλάμια και παρασύρθηκαν από το κύμα και τον δυνατό αέρα. Δεν πρόκειται για καινούργιο φαινόμενο, όπως διαπιστώσαμε και καταβάλλουμε προσπάθειες να τα περισυλλέξουμε», επισημαίνει ο κ. Παπαϊωάννου.

Υπενθυμίζεται ότι νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν το βράδυ της παραμονής των Φώτων στη θέση Νταμάρια, σε περιορισμένη έκταση στη νοτιοανατολική πλευρά της Κάρλας από κατοίκους της περιοχής, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το δυσάρεστο αυτό φαινόμενο αποδόθηκε σε ενδεχόμενη ρίψη λυμάτων από αγνώστους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου