ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ο Πάνος Καμμένος στην 1η ΤΑΞ.ΑΣ. και στο 307 ΠΕΒ Στεφανοβικείου

ο-πάνος-καμμένος-στην-1η-ταξ-ασ-και-στο-307-157300

Την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο και το 307 ΠΕΒ (πρώην ΤΣΥΑΥ) επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από την Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνα Καλλιόπη Παπαλεωνίδα..

Ο Υπουργός Αμυνας μόλις χθες είχε ανακοινώσει ότι αναβαθμίζεται η μονάδα του Στεφανοβικείου, καθώς θα δημιουργηθεί διακλαδική σχολή πιλότων, αλλά και το 304 ΠΕΒ, το οποίο θα αναλάβει την εξυπηρέτηση και συντήρηση των νέων ελικοπτέρων που αποκτά η Αεροπορία Στρατού.

Πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο οποίος με αποκλειστικό δημοσίευμα στο πρωτοχρονιάτικο φύλλο του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ της Δευτέρας», ενημέρωνε την κοινή γνώμη ότι «τα 70 μεταχειρισμένα ελικόπτερα (ένοπλης) αναγνώρισης αλλά και (ελαφράς) επιθετικής κρούσης τύπου «OH-58D Kiowa Warrior», που αποφάσισε να εντάξει στο ενεργητικό της η Αεροπορία Στρατού μετά το πράσινο φως του ΚΥΣΕΑ, ετοιμάζεται να υποδεχτεί στο Στεφανοβίκειο, η 1η ΤΑΞΑΣ στο 307 ΤΣΥΑΥ.

Τα 70 μεταχειρισμένα ελικόπτερα αποσύρθηκαν από τον αμερικανικό Στρατό και θα παραχωρηθούν στην Ελλάδα, με την πρώτη παρτίδα να έρχεται τον Μάρτιο, με μόλις 45 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ήδη υπογραφεί και η Τεχνική σύμβαση Υποστήριξης, ενώ τους κύκλους της εκπαίδευσης των τεχνιτών του 307 ΤΣΥΑΥ θα αναλάβουν Αμερικανοί συνάδελφοί τους στις ΗΠΑ, όπου οι τεχνίτες θα μεταβούν από τη μονάδα του Στεφανοβικείου.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, προσδίδουν σημαντικές ικανότητες επιτήρησης λόγω της ύπαρξης του Mast Mounted Sight (MMS) που διαθέτει υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα, αισθητήρες θερμικής απεικόνισης και λέιζερ τηλέμετρο/καταδείκτη… και επιτρέπει να εκτελεί επιχειρήσεις ημέρα και νύκτα, μια ικανότητα που μέχρι τώρα δεν διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός, εκτός των ελικοπτέρων Απάτσι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου