ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών στον Δήμο Ρ. Φεραίου

μάχη-για-την-αποκατάσταση-των-ζημιών-σ-159128

Το ξημέρωμα της χθεσινής μέρας βρήκε τα συνεργεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου να συνεχίζουν να εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες έπληξαν την περιοχή από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές Κυριακή.

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών γύρω από την Κάρλα ήταν πλημμυρισμένα με νερό έως και 20 πόντους, και σε κάποια σημεία έως και 40 πόντους, ενώ οι ζημιές στην αγροτική οδοποιία είναι ανυπολόγιστες.

Συνολικά 13 κτηνοτροφικές μονάδες στα Κανάλια και το Κεραμίδι ήταν προχθές αποκομμένες, και τα συνεργεία συνέχιζαν χθες να απομακρύνουν φερτές ύλες και να αποκαθιστούν τα προβλήματα.

Τα συνεργεία του δήμου εργάζονταν με δύο γκρέιντερ και δύο σκαπτικά μηχανήματα, και από νωρίς το πρωί είχαν εξασφαλίσει προσπελασιμότητα στο σύνολο των κτηνοτροφικών μονάδων, ενώ συνέχιζαν να καθαρίζουν τους δρόμους στο Κεραμίδι και τα Κανάλια.

Ωστόσο, οι μεγαλύτερες ζημιές είναι αυτές που προκλήθηκαν στον χείμαρρο Κερασιώτη. Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας ανέφερε ότι το αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο παρελήφθη πριν από τρία χρόνια, άντεξε στα ακραία καιρικά φαινόμενα και προφύλαξε το χωριό από πλημμύρες, πλην όμως υπέστη σημαντικές ζημιές.

«Χρειάζεται να γίνουν έργα αποκατάστασης. Σε τρία σημεία στην κοίτη υπάρχουν προβλήματα» είπε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Παλληκάρης, τονίζοντας ότι έσπασαν συρματοκλωβοί.

K. M.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου