ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ημερίδα για την Κάρλα

ημερίδα-για-την-κάρλα-162315

Διοργανώνεται την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου

Ενημερωτική ημερίδα των φορέων υλοποίησης του καινοτόμου και πρωτοπόρου Προγράμματος «Karla School» διοργανώνεται την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 18.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο.

Η ημερίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση τοπικών φορέων και των κατοίκων της ευρύτερης παρακάρλιας περιοχής, στο πλαίσιο του έργου: «Ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση νέων επιστημόνων, αγροτών και εκπαιδευτικών για τη προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου (Π.Ο.Κα.Μα.ΚεΒε.) – Karla School».

Το πρόγραμμα της ημερίδας ξεκινάει με χαιρετισμούς και τη γενική παρουσίαση για το έργο «Karla School» από τον Κωνσταντίνο Σκριάπα.

Ακολουθεί παρουσίαση για τη δράση 1: Workshops ενημέρωσης ομάδων γεωργών και κτηνοτρόφων της περιοχής για την εφαρμογή καλών πρακτικών για την προστασία της βιοποικιλότητας από τον Κωνσταντίνο Μοράρο, παρουσίαση για τη Δράση 2: Summer School σε νέους επιστήμονες συναφών ειδικοτήτων με το περιβάλλον από τον Παντελή Σιδηρόπουλο.

Παρουσίαση για τη Δράση 3: Ανάπτυξη εφαρμογής εκπαιδευτικού παιχνιδιού για τη βιοποικιλότητα της Κάρλας και τη Δράση 4: Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Σωτήρης Γκανάτσιος.

Παρουσίαση για τη Δράση 5: Διάχυση αποτελεσμάτων του Εργου και τη Δράση 6: Ενημέρωση και δημοσιότητα. Εισηγητές είναι οι Κωνσταντίνος Σκριάπας και Κωνσταντίνος Μοράρος. Ακολουθεί συζήτηση.

Οι φορείς υλοποίησης του καινοτόμου και πρωτοπόρου Προγράμματος «Karla School», που έχει ως στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση νέων επιστημόνων, αγροτών και εκπαιδευτικών για τη προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας της παρακάρλιας Περιοχής αλλά και την ανάδειξή της ως τόπου Οικοτουριστικής Ανάπτυξης, διοργανώνουν την παραπάνω ημερίδα. Στόχος είναι η ενημέρωση των τοπικών Φορέων και των κατοίκων της ευρύτερης παρακάρλιας περιοχής, σχετικά με τους στόχους, τις δράσεις και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα του έργου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου