ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκπαιδευτικός με ευαισθησίες

εκπαιδευτικός-με-ευαισθησίες-187005

Εκπαιδευτικός με αθόρυβη κοινωνική προσφορά είναι η Καναλιώτισσα Αγγελική Θάνου, η οποία άνοιξε την αγκαλιά της στα παιδιά της «Κιβωτού του κόσμου», προκειμένου να στηρίξει τη συγκεκριμένη δομή. Συγκεκριμένα, η ευαισθητοποιημένη συγγραφέας προσέφερε στην «Κιβωτό του κόσμου» τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου της «Ο Αη Βασίλης, οι φεγγαρένιοι μανδύες κι ένα μυστικό», στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, στον πολυχώρο Τσαλαπάτα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, και όπως ανέφερε η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «το βιβλίο έχει σημαντικό ρόλο και μπορεί να γίνει σύνδεσμος κοινωνικός, ανθρώπινος, βαθιά συναισθηματικός. Πέρσι με το «Μουτάζ» είχε γίνει κάτι αντίστοιχο, συνδέοντας τη μικρή κοινωνία των προσφύγων με την κοινωνία του Βόλου. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και φέτος, γιατί θεώρησα ότι πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστή η Κιβωτός στην τοπική κοινωνία».

Η κ. Θάνου ανέπτυξε γόνιμη 35χρονη εκπαιδευτική θητεία, υπηρετώντας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης ως νηπιαγωγός, ως σχολική σύμβουλος προσχολικής αγωγής και ως διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί και ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων τα τελευταία χρόνια.

Η αθόρυβη κοινωνική προσφορά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της, ενώ όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Με ενδιέφερε πάντα, και όσο μεγαλώνω, ακόμη περισσότερο. Τώρα που η εποχή έχει αλλάξει, που τίποτα πια δεν είναι δεδομένο και όλα πλέον έχουν χάσει την απλότητά τους, είναι αλήθεια, θεωρώ ότι μέσα από την προσφορά, γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι».

Στη διάρκεια της μακράς εκπαιδευτικής της θητείας ανέπτυξε σειρά δημιουργικών δράσεων με τους μαθητές της, ανατρέχοντας με πολύ συγκίνηση στην πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε παλαιότερα, όταν υπηρετούσε ως εκπαιδευτικός στα Κανάλια, σε συνεργασία με την Action Aid. Με δική της πρωτοβουλία, όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια του τότε Δήμου Κάρλας συγκεντρώθηκαν στα Κανάλια, «για να διατρανώσουμε το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση, το κάθε σχολείο με το δικό του μήνυμα, με τη δική του στάση, το δικό του δρώμενο. Δημιουργήθηκε μια αλυσίδα ανθρώπινη, που όσο κρατιόμασταν όλοι από τα χέρια, ήμασταν βουρκωμένοι» θυμάται.

Η φετινή της κοινωνική δραστηριότητα επικεντρώνεται στην «Κιβωτό του Κόσμου», στο έργο του π. Αντώνιου, ο οποίος «εκπέμπει εσωτερικό φως», όπως σημειώνει η ίδια, ενώ προσθέτει ότι «δεν αρκεί να είμαστε μόνο συγγραφείς και να παλεύουμε για τις πωλήσεις και τα ποσοστά μας. Πρέπει να δίνουμε κι ένα μήνυμα διαφορετικό στην κοινωνία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου