ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βελτίωση κομβικών περιοχών του Δήμου Ρ. Φεραίου

βελτίωση-κομβικών-περιοχών-του-δήμου-192858

Επισκευές αγροτικής οδοποιίας και καθαρισμό χαντακιών σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, πραγματοποιεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για εργασίες συντήρησης αγροτικών οδών που καταστράφηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου χειμώνα και παράλληλα στους καθαρισμούς χαντακιών, για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

Οι καθαρισμοί αφορούν ρέματα, που βρίσκονται σε όλα τα χώρια του δήμου.

Το πλάνο βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, περιλαμβάνει, ειδικότερα, εργασίες συντήρησης στις Δημοτικές Ενότητες Φέρων, Κάρλας και Κεραμιδίου, σε δρόμους συνολικού μήκους ανά ενότητα 40, 27 και 5 χιλιομέτρων, αντίστοιχα.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας δήλωσε σχετικά: «Εχουμε ξεκινήσει εργασίες συντήρησης δρόμων και καθαρισμού χαντακιών, ώστε να καλυφθούν όλες οι ζημίες που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και δυσχεραίνουν την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στον δήμο μας. Υπολογίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκατασταθούν πλήρως όλες οι φθορές και οι καταστροφές που δημιουργήθηκαν».

Ο αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Σταύρος Χατζής τόνισε από την πλευρά του: « Είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε από το καλοκαίρι με δικά μας μηχανήματα και καθαρίστηκαν πάρα πολλά ρέματα σε όλους οικισμούς του δήμου. Υπήρχαν, όμως σημεία όπου δεν μπορούσαμε να παρέμβουμε και μισθώσαμε μηχανήματα. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε καθαριότητα ρεμάτων που βρίσκονται εντός του Βελεστίνου, την επόμενη εβδομάδα θα πάμε Ριζόμυλο και στη συνέχεια Στεφανοβίκειο και Κανάλια».

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προχωρά στην υλοποίηση δύο σημαντικών έργων. Πρόκειται για την κατασκευή κόμβου εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Βελεστίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου και συγκεκριμένα την κατασκευή του Οδικού Κόμβου μεταξύ των οδών Φερών – Ηρώων Βελεστινιωτών Αλβανικού Eπους – Κωνσταντίνου Καραμανλή στην περιοχή Κεφαλόβρυσου, προϋπολογισμού δαπάνης 9.000 ευρώ, και την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επισκευής των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, όπου η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 75.000 ευρώ.

Ειδικότερα, με την κατασκευή κόμβου στο ανωτέρω σημείο διαμορφώνεται ο σημερινός ελεύθερος οδικός κόμβος, σε κόμβο κυκλικής κίνησης οχημάτων. Η υποχρεωτική πορεία κυκλικής κίνησης επιβάλλει τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων πρόσβασης στον κυκλικό κόμβο, με αποτέλεσμα την αύξηση της οδικής ασφάλειας, το οποίο είναι και το ζητούμενο. Σήμερα, με την υπάρχουσα οδική διάταξη, όχι μόνο δεν επιτυγχάνεται η μείωση της ταχύτητας των οχημάτων, αλλά δεν εφαρμόζεται και η αντίστοιχη προτεραιότητα, όπως αυτή ορίζεται από τον Κ.Ο.Κ. Για τη σωστή και ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων θα τοποθετηθεί οριζόντια και κατακόρυφη οδική σήμανση.

Σχετικά με τη συντήρηση και την επισκευή των σχολικών μονάδων του δήμου, ορισμένες από τις εργασίες αφορούν αποκατάσταση σπασμένων επιφανειών, οροφών και τμημάτων αύλειου χώρου, μόνωση σωληνώσεων θέρμανσης, αντικατάσταση κουφωμάτων, περιφράξεις σχολείων, αντικατάσταση υδρορροών, προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κάδων απορριμμάτων, συντήρηση τουαλετών και τσιμεντόστρωση δαπέδου τμήματος αύλειου χώρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου