ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μητέρα με απόθεμα ψυχής

μητέρα-με-απόθεμα-ψυχής-199364

Δημιουργός με τεράστιο απόθεμα ψυχής είναι η Νεκταρία Παπαδανιήλ από τον Αγιο Γεώργιο Φερών, η οποία συμμετείχε με περισσή ευαισθησία στο φιλανθρωπικό μπαζάρ που πλαισίωσε την τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον πεζόδρομο Βελεστίνου.

Η χαρισματική δημιουργός, μητέρα ενός αγοριού 13 ετών, συμμετείχε για δεύτερη χρονιά με έργα της στη συγκεκριμένη διοργάνωση, διαθέτοντας μέρος των πωλήσεων για καλό σκοπό. Πέρυσι συνέδραμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, και φέτος επανέλαβε την αξιέπαινη πρωτοβουλία της, προκειμένου να βοηθήσει την «Κιβωτό του κόσμου», προφέροντας είδη πρώτης ανάγκης στη δομή που αγκαλιάζει δεκάδες παιδιά.

Η πρωτοβουλία της 37χρονης δημιουργού αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, γιατί γίνεται από καρδιάς, με αποδέκτες ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ενήλικες και παιδιά που χρειάζονται τη συνδρομή μας.

«Στόχος μου είναι να βοηθήσω, όσο περισσότερο μπορώ. Νιώθω χρέος να το κάνω», όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ενώ προσθέτει ότι της γεννήθηκε αυθόρμητα η επιθυμία να συνδράμει την «Κιβωτό του Κόσμου», για να «βοηθηθούν τα παιδάκια που έχουν ανάγκη».

Κατά ευτυχή συγκυρία, ανάλογη πρωτοβουλία ανέλαβαν να υλοποιήσουν και οι νέοι του Βελεστίνου που συγκροτούν τον Σύλλογο «Ενοδία», ενώ όπως τονίζει η ευαισθητοποιημένη δημιουργός, είναι πολύ σημαντική κάθε προσπάθεια με κοινωνικό χαρακτήρα, πολύ δε περισσότερο όταν απευθύνεται σε παιδιά.

Η Νεκταρία Παπαδανιήλ δηλώνει «ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του κόσμου» ενώ σημειώνει, παράλληλα, ότι «θα συνεχίσει τις προσπάθειες ενίσχυσης όσων έχουν ανάγκη βοήθεια», συνδράμοντας, «στον βαθμό των δυνατοτήτων της», την προσπάθεια μέσα από την πώληση των έργων της.

Η νεαρή δημιουργός είναι απόφοιτη του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, όπου σπούδασε στο τμήμα ενδύματος και στη συνέχεια στράφηκε στην εικαστική οδό, ως αυτοδίδακτη, με εφόδια το ταλέντο, το μεράκι και την ευαισθησία της. Η τεχνική της είναι «ακρυλικό σε καμβά, και φέτος άρχισα να ασχολούμαι και με την πυρογραφία σε ξύλο, αφιερώνοντας πολλές ώρες καθημερινά» όπως επισημαίνει.

Η τέχνη είναι έκφραση ψυχής για την ίδια, είναι δημιουργία, αλλά παράλληλα, ανοίγει δρόμους προφοράς και αλληλεγγύης, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται δύσκολη για όλους. Το συναίσθημα που πλημμυρίζει την ψυχή της κάθε φορά που βοηθάει τον συνάνθρωπο, είναι μοναδικό, ενώ όπως τονίζει: «Νιώθω πολύ μεγάλη συγκίνηση, κάθε φορά που προσφέρω. Είναι μαγικό το συναίσθημα και συγκινητική η ανταπόκριση που είχα από τον κόσμο, για να συνεχίσω την προσπάθειά μου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου