ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Απεβίωσε η γηραιότερη γιαγιά των Καναλίων

απεβίωσε-η-γηραιότερη-γιαγιά-των-κανα-204691

Πένθος στο χωριό των Καναλίων του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Ο λόγος ότι «έφυγε» από τη ζωή το στήριγμα του χωριού, η γηραιότερη γιαγιά των Καναλίων, η Βασιλική Μπίλλη.

Η άτυχη γυναίκα άφησε χθες την τελευταία της πνοή σε ηλικία 102 ετών, ενώ νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική. Κανείς όμως από το χωριό δεν τη θυμάται άρρωστη ή με προβλήματα υγείας.

Άνθρωποι που τη γνώρισαν είπαν ότι ήταν πολύ δυνατός άνθρωπος, δραστήριος. Μέχρι και πριν από ένα χρόνο κρατιόταν στα πόδια της και εξυπηρετούσε τις ανάγκες της μόνη.

Η γυναίκα έζησε κατοχή, πολέμους, ενώ χήρεψε από την ηλικία των 62 ετών. Από τον γάμο της απέκτησε έντεκα παιδιά και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς, σε εποχές που οι γυναίκες γεννούσαν στα χωράφια.

Παντρεύτηκε σε ηλικία 18 ετών και μεγάλωσε την οικογένειά της σε δύσκολες συνθήκες, σε εποχές που ακόμη δεν υπήρχε ρεύμα. Τα κατάφερε και ευτύχησε να γνωρίσει πολλά εγγόνια, δισέγγονα, ακόμη και τρισέγγονα. Δυστυχώς στον μακρό βίο της έζησε και πολλά τραγικά γεγονότα. Βίωσε πώς είναι να χάνει η μητέρα τα παιδιά της και μάλιστα πολλές φορές. Πριν από τρία περίπου χρόνια έχασε το έκτο της παιδί.

Η Βασιλική Μπίλλη καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Όλα τα χρόνια της ζωής της, οι κάτοικοι του χωριού τη θυμούνται παρούσα σε όλα τα τεκταινόμενα της περιοχής.

Μέχρι και πριν από ένα χρόνο, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ήταν καλά στην υγεία της και δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Ηταν πάντοτε πρόσχαρη, και γι’ αυτό αγαπητή.

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε απέραντη θλίψη. Κανείς από το χωριό δεν πίστευε ότι η Βασιλική Μπίλλη «έφυγε». Η κηδεία της άτυχης γυναίκας έγινε σήμερα, Παρασκευή, στις 3 το μεσημέρι, στα Κανάλια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου