ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

600 αιτήσεις σύνδεσης με φυσικό αέριο στο Βελεστίνο

600-αιτήσεις-σύνδεσης-με-φυσικό-αέριο-στ-209258

Τελετή αφής φλόγας διοργανώνεται αύριο Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στις 17:30, στον πεζόδρομο του Βελεστίνου, μπροστά από το δημαρχείο, από την ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, με αφορμή την τροφοδότηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στο μεταξύ, οι αιτήσεις των δημοτών για σύνδεσή τους με το φυσικό αέριο έχουν αγγίξει τις 600, με το ενδιαφέρον για ένταξη στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, να αυξάνεται συνεχώς. Η αυριανή, είναι η εναρκτήρια ημέρα λειτουργίας του δικτύου φυσικού αερίου, στην περιοχή του Βελεστίνου, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων του δήμου, της Περιφέρειας, βουλευτών, πολιτευτών, εκπροσώπων τοπικών συλλόγων και φορέων.

Οι δημότες του Βελεστίνου που βρίσκονται εκατέρωθεν του κεντρικού αγωγού που σχεδιάστηκε, δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση διότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ παρέχει 100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης για όλες τις χρήσεις.

Το Βελεστίνο αποτελεί, σημειωτέον, μία από τις τέσσερις πόλεις της Θεσσαλίας στις οποίες έγινε η εγκατάσταση φυσικού αερίου, η σύνδεση και λειτουργία του εντός του 2017, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής, που κατόρθωσε να εντάξει τον δήμο σε τροχιά ενεργειακού πολιτισμού, όπως τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας.

Παράλληλα, οι προσπάθειες του δήμου συνεχίζονται, προκειμένου να συνδεθούν και οι υπόλοιπες τοπικές κοινότητες με το φυσικό αέριο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου