ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ψηφιακό κόμικ δημιουργεί το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου

ψηφιακό-κόμικ-δημιουργεί-το-γυμνάσιο-210564

Στη δημιουργία ενός διαδραστικού ψηφιακού κόμικ, που θα έχει ως πρωταγωνιστή, τον Ody, έναν ήρωα που μοιάζει με τον Ομηρικό Οδυσσέα, προχωρούν οι μαθητές του Γυμνασίου Στεφανοβικείου.

Το σχολείο συμμετείχε στην πρώτη διεθνή συνάντηση στην Ισπανία στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus, στο οποίο συμμετέχουν επίσης σχολεία από την Ιταλία, τη Σουηδία, την Κύπρο, την Τουρκία και την Ισπανία.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των ταξιδιών στην Ελλάδα και Κύπρο, ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών της κάθε χώρας, η διαμονή τους καθώς και τα κριτήρια επιλογής τους.

Αποφασίστηκε η δημιουργία στο πλαίσιο του προγράμματοςενός διαδραστικού ψηφιακού comic με ρεαλιστικό περιεχόμενο. Ο Ody -που μοιάζει με τον Ομηρικό Οδυσσέα- ο ήρωας του κόμικ, θα περιπλανηθεί στις έξι χώρες με τελικό προορισμό, τη γη της επαγγελίας, τη Σουηδία εκεί όπου βρίσκεται και η οικογένειά του. Σε κάθε ταξίδι θα προσλαμβάνει διάφορες αξίες όπως της φιλοξενίας, της αγάπης, του αλτρουισμού, του ανθρωπισμού κ.τ.λ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές θα μάθουν να χρησιμοποιούν διαδραστικά μέσα, όπως Twinspace, project website, project facebook group, ενώ θα οργανωθούν portfolios για τους μαθητές.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης των εταίρων του προγράμματος στην Ισπανία, δεν έλειψαν και οι επισκέψεις όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας τόσο στο σχολείο IES Alpujarra στην πόλη Orgiva όσο και στο δημαρχείο. Στο σχολείο έγιναν εκτενείς συζητήσεις με μαθητές-μετανάστες από το Μαρόκο και άλλες περιοχές ενώ στο δημαρχείο, υπήρχε ένθερμη υποδοχή από το δήμαρχο της Orgiva.

Το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου, πρόκειται να φιλοξενήσει τα σχολεία από τις άλλες χώρες, στη νέα συνάντηση που θα γίνει το νέο έτος, το διάστημα από 22 έως 29 Απριλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου