ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πανηγυρίζει η Παναγία Καναλιώτισσα

πανηγυρίζει-η-παναγία-καναλιώτισσα-238772

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Κανάλια και διοργανώνονται λαμπρές εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «Κανάλια 1943-2017… 74 χρόνια εκδηλώσεις μνήμης», από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού, με αφορμή τη μνήμη της επετείου των 74 χρόνων από την επιδρομή των κατακτητών στην κωμόπολη των Καναλίων και την εύρεση της θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Καναλιώτισσας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών, την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 5μ.μ θα τελεστούν πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία. Κατόπιν θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια, εντός του Πνευματικού Κέντρου, μνημείου στη μνήμη των θυμάτων των Ναζί.

Ανήμερα της εορτής, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 7.30π.μ. θα τελεστούν όρθρος και θεία λειτουργία και στην συνέχεια θα τελεστεί δοξολογία για την διάσωση του χωριού – επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο και λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Καναλιώτισσας σε όλο το χωριό. Στις 5μ.μ. θα τελεστούν εσπερινός και παράκληση της Παναγίας της Καναλιώτισσας.

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 7.30π.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του όρθρου και στις 4.30μ.μ το μυστήριο του ευχελαίου.

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 7.30π.μ. θα ψαλεί η ακολουθία του όρθρου, στις 5μ.μ. ο Αναστάσιμος εσπερινός και στην συνέχεια το μικρό απόδειπνο και οι ευχές της θείας μεταλήψεως.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 8π.μ. θα ψαλεί η παράκληση της Παναγίας της Καναλιώτισσας και στις 5μ.μ. εσπερινός, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία από τον Οικονόμο πρεσβύτερου Σπυρίδωνα Παγωνάρη.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 7.30π.μ. θα τελεστούν όρθρος και θεία λειτουργία και στις 5μ.μ. εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 7.30π.μ. θα τελεστούν όρθρος και θεία λειτουργία και στις 5μ.μ. εσπερινός και παράκληση της Παναγίας της Καναλιώτισσας.

Mετά το πέρας των ακολουθιών η Ιερά Εικόνα θα τοποθετηθεί στο προσκυνητάρι όπου φυλάσσεται όλο τον χρόνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου