Ετοιμότητα ενόψει χειμώνα

Τελευταία ενημέρωση: 2017-11-05, 15:45:30
Πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει χειμώνα
Ετοιμότητα ενόψει χειμώνα

Εργασίες καθαρισμών σε φρεάτια και ρέματα σε όλο τον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του τομέα πολιτικής προστασίας έχει αναλάβει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων στη διάρκεια του χειμώνα.

Στο πλαίσιο αυτό, καταβάλλονται προσπάθειες να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση το αγροτικό δίκτυο, ενώ στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμών σε χαντάκια, ρέματα, φρεάτια και όπου αλλού θα μπορούσαν να δημιουργηθούν μακροπρόθεσμα προβλήματα λόγω έντονων βροχοπτώσεων και θεομηνιών.

«Βάσει του σχεδιασμού που έχει κάνει η πολιτική προστασία, από πλευράς τεχνικής υπηρεσίας, προσπαθούμε να κάνουμε παρεμβάσεις παντού, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δημήτρης Παλληκάρης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος πολιτικής προστασίας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα, ότι ο δήμος θα προβεί στην προμήθεια αλατιού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις χιονοπτώσεων και παγετού, ενώ παράλληλα έχουν καταγραφεί τα διαθέσιμα οχήματα, τόσο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όσο και ιδιωτών, όλων των περιοχών του δήμου, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση έκτακτων περιπτώσεων.

Το συντονιστικό τοπικό όργανο του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα συνεδριάσει, εξάλλου, την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι τοπικοί φορείς για το πλάνο ετοιμότητας που υπάρχει. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία της Περιφέρειας, που περιλαμβάνει τον καθαρισμό έξι μεγάλων ρεμάτων στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενισχύοντας το πλαίσιο ετοιμότητας που υπάρχει, στο πλαίσιο της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=