ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δράσεις για το περιβάλλον

δράσεις-για-το-περιβάλλον-265057

Σημαντικές δράσεις περιλαμβάνει το πιλοτικό πρόγραμμα «Karla School», που έχει εγκριθεί από το Πράσινο Ταμείο και υλοποιείται από τέσσερις φορείς.

Οι κύριες δράσεις του έργου είναι: Διεξαγωγή εργαστηρίων για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της περιοχής με αντικείμενο την εφαρμογή καλών πρακτικών για την προστασία της βιοποικιλότητας της λίμνης Κάρλας και την ομαλή συμβίωση ανθρώπων και οικοσυστήματος.

Καλοκαιρινό σχολείο για νέους επιστήμονες από όλη την Ελλάδα στις θεματικές της ορνιθοπανίδας, της ιχθυοπανίδας, των αγροτικών οικοσυστημάτων, του νερού και του οικοτουρισμού και της ερμηνείας της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, με εκπαιδευτές πολύ εξειδικευμένους επιστήμονες από όλη τη χώρα.

Ανάπτυξη εφαρμογής για τη βιοποικιλότητα της Λίμνης Κάρλας σε κινητά/tablet και εξειδικευμένο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς.

Τα αποτελέσματα του έργου θα είναι η βελτίωση του γνωστικού αντικειμένου των ομάδων στόχων για το περιβάλλον, η βελτίωση του καθεστώτος διαχείρισης της λίμνης Κάρλας και η ευαισθητοποίηση του κοινού (ειδικού και μη) για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής.

Οι δράσεις πληροφόρησης και διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ιστοσελίδας, δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του έργου, δημιουργία και παραγωγή ενημερωτικού υλικού, δημιουργία και φιλοξενία διαδικτυακής πλατφόρμας, τηλεκπαίδευση, καθώς και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου σε ειδική ενημερωτική ημερίδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου