ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σύνδεση αποχέτευσης με το Βιολογικό Καθαρισμό ΔΕΥΑΜΒ

σύνδεση-αποχέτευσης-με-το-βιολογικό-κ-496374

Την εφαρμογή της αρχής ίσης μεταχείρισης προς όλους του όμορους Δήμους της ΔΕΥΑΜΒ σχετικά με τη σύνδεσή τους με το Βιολογικό Καθαρισμό, ώστε με από κοινού αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων να γίνει ο καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων σύνδεσης του δικτύου αποχέτευσης των Φερών με το δίκτυο του Π.Σ. Βόλου και κατ’ επέκταση με το Βιολογικό Καθαρισμό, ζητά με έγγραφό του στην ΔΕΥΑΜΒ ο δήμαρχος Φερών Κωνσταντίνος Κανάρης.

Με την υπ. αριθ. 255/2005 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, που κοινοποιήθηκε στο Δήμο Φερών με το υπ. αριθ. 5612/06-10-2005 σχετικό έγγραφο, βεβαιώσατε ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ συναινεί να συνδεθεί το αποχετευτικό δίκτυο, μεταξύ των άλλων όμορων Δήμων, και το δίκτυο των Φερών με το αποχετευτικό δίκτυο της μείζονος περιοχής Βόλου και κατ’ επέκταση με την εγκατάσταση Επεξεργασίας των λυμάτων του Βόλου, χωρίς να τίθεται κανένας ειδικός όρος για την εν λόγω σύνδεση.

«Με βάση τη παραπάνω απόφαση σας προχωρήσαμε στην ολοκλήρωση κατασκευής δικτύου αποχέτευσης υγρών αποβλήτων Βελεστίνου και του Οικισμού Χλόης και για τη λειτουργία του απομένει η σύνδεσή του με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ, όπως παραπάνω αναφέρεται», τονίζει ο δήμαρχος Φερών Κωνσταντίνος Κανάρης.

Ο ίδιος τονίζει ότι «ήδη και εν όψει του υπάρχοντος αιτήματος μας, για την εν λόγω σύνδεση, προχωρήσατε στη λήψη της υπ. αριθ. 25/26-03-2010 σχετικής απόφασής σας, καθορίζοντας τη σχετική διαδικασία σύνδεσης, όπως και τους ειδικούς όρους σύνδεσης των δικτύων των όμορων Δήμων, με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ. Και ένας εκ των όρων αυτών, που αναιρεί την πρότερα σας άνευ όρων θέση σύνδεσης, όπως αναφέρεται στην παραγ. 3 του Κεφ. Α της εν λόγω απόφασης σας, προϋποθέτει, την ένταξη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Φερών (ΔΕΥΑΦ) στη ΔΕΥΑΜΒ».

Ωστόσο με την συγκεκριμένη πρόταση έχουν διαφωνήσει τόσο ο Δήμος Φερών, όπως και οι υπόλοιποι όμοροι Δήμοι Πορταριάς, Ιωλκού και η Κοινότητα Μακρινίτσας.

Όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Φερών ακολούθησε σχετική διαβούλευση, που πραγματοποιήθηκε την 12-04-2010 στα γραφεία του Τ.Ε.Ε., μεταξύ εκπροσώπων των Δήμων Φερών, Πορταριάς, Ιωλκού, της Κοινότητας Μακρινίτσας, της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. και της Διευθύντριας της ΔΕΥΑΜΒ κ. Κολιού που εκπροσώπησε την ΔΕΥΑΜΒ, στην οποία αντηλλάγησαν απόψεις και επιχειρήματα όλων των παραπάνω εκπροσώπων και από όλη τη συζήτηση, διεφάνη, ότι υπήρχαν περιθώρια αναζήτησης λύσης στο επίμαχο θέμα που αναφέρεται παραπάνω.

«Συνέπεια των συζητήσεων αυτών είναι το γεγονός ότι για τη περίπτωση των Δήμων Πορταριάς, Ιωλκού και της Κοινότητας Μακρυνίτσας, ευρέθη νόμιμη συμβατική λύση για αμφότερες τις πλευρές που επέτρεψε τη σύνδεση των δικτύων αποχέτευσης των όμορων αυτών ΟΤΑ με το δίκτυο του Π,Σ.Βόλου και κατ’ επέκταση με το βιολογικό καθαρισμό της ΔΕΥΑΜΒ. Κατά συνέπεια και για τη περίπτωση των Φερών, θεωρούμε ότι γεννάται υποχρέωση πλέον της ΔΕΥΑΜΒ προς εφαρμογή της αρχής ίσης μεταχείρισης προς όλους του όμορους Δήμους αυτής, σχετικά με τη σύνδεσή τους με το Βιολογικό Καθαρισμό αυτής, να προχωρήσουμε, από κοινού, με αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων, στο καθορισμό των όρων και προϋποθέσεων σύνδεσης του δικτύου αποχέτευσης των Φερών με το δίκτυο του Π.Σ.Βόλου και κατ’ επέκταση με το Βιολογικό Καθαρισμό αυτού», αναφέρει ο δήμαρχος Φερών.

Αίτημα είναι το έγγραφο να τεθεί υπ. όψιν του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να αναζητηθεί λύση του προβλήματος, χωρίς την ένταξη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου (ΔΕΥΑΒ) στη ΔΕΥΑΜΒ, όπως άλλωστε συνέβη και με τις αρμόδιες υπηρεσίες ύδρευσης των Δήμων Πορταριάς, Ιωλκού και της Κοινότητας Μακρινίτσας, με τη σύνδεσή τους με το δίκτυο αποχέτευσης του Π.Σ.Βόλου.

Να αναφερθεί ότι στην υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου λειτουργούν 2.650 υδρομετρητές, ενώ με βάση την κατανάλωση νερού που καταγράφεται μέσω αυτών, θα υπολογισθεί και το τέλος αποχέτευσης που θα βαρύνει τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και κάθε παροχή ύδρευσης, γενικότερα.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου