ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Εφυγε» η μαμή των Καναλίων

εφυγε-η-μαμή-των-καναλίων-315337

Μεγάλη συγκίνηση έχει προκαλέσει στην περιοχή των Καναλίων και στα γύρω χωριά, ο θάνατος της Αννας Αντωνάκη σε ηλικία 79 χρόνων.

Η εκλιπούσα για πολλά χρόνια ήταν η μαμή της περιοχής. Χωρίς υπερβολή όπως έλεγαν χθες συγγενείς της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η 79χρονη είχε «ξεγεννήσει» γενιές και γενιές, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε όποια γειτονιά τη ζητούσαν, ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Με χιόνια, πάνω στα τρακτέρ ακόμη και πάνω σε μουλάρια ανέβαινε η «Άννα η μαμή», όπως τη φώναζαν όλοι για να προστρέξει και να ξεγεννήσει τις γυναίκες της περιοχής. Όλοι είχαν να λένε για τον καλό της χαρακτήρα, την ανιδιοτέλεια και την αυταπάρνησή της σε αυτό που έκανε.

Η Αννα Αντωνάκη, καταγόταν από την Τσαριτσάνη Ελασσόνας. Αποφοίτησε από τη Σχολή Μαιών στη Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά μετέβη στα Κανάλια σε νεαρή ηλικία για να εργαστεί στο αγροτικό ιατρείο της περιοχής. Από την πρώτη στιγμή, όλοι οι κάτοικοι του χωριού -αλλά και από τα γύρω χωριά-, την αγάπησαν. Την ένιωσαν δικό τους άνθρωπο, την έβαλαν στα σπίτια τους και εμπιστεύθηκαν στα χέρια της, όλες τις εγκυμονούσες της περιοχής.

Για όλους ήταν ένα πρόσωπο αγαπημένο και όταν πλέον παντρεύτηκε τον Ζήση Αντωνάκη από τα Κανάλια, «πολιτογραφήθηκε» πλέον Καναλιώτισσα.

Η 79χρονη άφησε χθες την τελευταία της πνοή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της, αλλά και όσους τη γνώριζαν στα γύρω χωριά.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σήμερα στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων, όπου η οικογένειά της, συγγενείς και φίλοι, τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου