ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στο θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ για την αναπτυξιακή ο Δημ. Νασίκας

στο-θεματικό-συνέδριο-της-κεδε-για-την-318430

Στο θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα «Πολιτικές για την ισότιμη συμμετοχή των ορεινών Δήμων στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας» το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Κόνιτσα, συμμετείχε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η ενδελεχής εξέταση και αξιολόγηση των δημόσιων πολιτικών που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν τα υπουργεία και γενικότερα οι δημόσιοι φορείς, αλλά και η διατύπωση προτάσεων για την βελτίωση των πολιτικών αυτών και την εισαγωγή θετικών διακρίσεων υπέρ των ορεινών περιοχών της Ελλάδας.

Στην έναρξη του συνεδρίου μίλησε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενώ δόθηκε η ευκαιρία στους δημάρχους να γίνει ανταλλαγή απόψεων, με σκοπό τον προσδιορισμό λύσεων και πολιτικών διαχείρισης, υπέρ των ορεινών περιοχών.

Οπως τονίστηκε μάλιστα, επειδή οι Ορεινοί Δήμοι αποτελούν ένα νευραλγικό κομμάτι της ελληνικής περιφέρειας, η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές και να δρομολογήσει πολιτικές με αναπτυξιακό πρόσημο, ώστε και οι πολίτες που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές να απολαμβάνουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών με τους πολίτες των υπόλοιπων δήμων της χώρας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν οι θεσμικές και οργανωτικές προτεραιότητες για την αποτελεσματική λειτουργία των Δήμων, η αποκεντρωμένη λειτουργία υπηρεσιών ως παράγοντας ανάσχεσης της εσωτερικής μετανάστευσης, καθώς επίσης και ζητήματα οικονομικής βιωσιμότητας , το ΕΣΠΑ και διάφορα άλλα αναπτυξιακά προγράμματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου