Ανοιξε τις πύλες του το παζάρι στο Βελεστίνο

Τελευταία ενημέρωση: 2017-09-10, 13:19:05
Ανοιξε τις πύλες του το παζάρι στο Βελεστίνο

Ανοιξε τις πύλες της προχθές Παρασκευή η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου σε οργανωμένο χώρο κοντά στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου.  

Το παζάρι θα λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ιστορία του ξεκινά από το 1881 με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους, ενώ το Μάρτιο του 1855 καθιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα.

Η Εμποροπανήγυρη εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο και αποτελεί το πλέον σημαντικό εμπορικό και οικονομικό γεγονός του Δήμου μας. Συνδυάζει παραδοσιακά και ιστορικά στοιχεία της περιοχής προσαρμοσμένη, όμως, στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, καθώς η συμμετοχή εμπόρων - εκθετών είναι ικανοποιητική. Στο χώρο του παζαριού λειτουργεί λούνα παρκ, ενώ στους πάγκους που έστησαν διάφοροι μικροπωλητές υπάρχει αφθονία από είδη ένδυσης, υπόδησης, αλλά και παιχνίδια.

Είναι σίγουρο πως όλες τις μέρες λειτουργίας του παζαριού στον πεζόδρομο του Βελεστίνου θα δημιουργηθεί μια όμορφη ατμόσφαιρα, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να διασκεδάσουν και να δοκιμάσουν διάφορα εδέσματα.  

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της εμποροπανήγυρις στο Βελεστίνο, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας επισήμανε ότι: «Η εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου αποτελεί γιορτή για το Δήμο μας. Έχει καθιερωθεί από το μακρινό παρελθόν ως ένας βασικός εμπορικός και κοινωνικός θεσμός, όχι μόνο για το Βελεστίνο, αλλά για όλη την περιοχή. Χαρακτηρίζεται από τη δημιουργικότητα, τη ζωντάνια και το μεράκι όσων συμμετέχουν. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οικονομικές αγορές, να διασκεδάσουν στο Λούνα Παρκ και να απολαύσουν παραδοσιακές γεύσεις στις υπαίθριες ταβέρνες σε συνδυασμό με χορό, διασκέδαση και άψογη φιλοξενία».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=