ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πρόσληψη δύο ατόμων στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρ. Φεραίου

πρόσληψη-δύο-ατόμων-στο-κέντρο-κοινότ-365939

Στην πρόσληψη δύο ατόμων για τη στελέχωση του Κέντρου Κοινότητας προχωρά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, υλοποιώντας ένα μεγάλο στόχο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Το κέντρο κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου δημιουργείται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και θα στελεχωθεί με δύο άτομα, με ειδικότητες κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου ΠΕ, με διάρκεια σύμβασης ένα έτος από την υπογραφή της σύμβασης, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης έως τη λήξη του προγράμματος.

Η ένταξη έγινε με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020», μετά από θετική αξιολόγηση της πρότασης που υπέβαλε ο δήμος. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Το «Κέντρο Κοινότητας» έχει τη δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζει την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων με παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και με δράσεις που θα χαρακτηρίζονται από εκπαιδευτικό, κοινωνικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα. Η διάρκεια λειτουργίας της δομής προβλέπεται για τρία έτη.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας ανέφερε ευθύς εξαρχής ότι «με τη δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας αξιοποιούμε τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ενισχύουμε τη διασύνδεση των πολιτών με κοινωνικά προγράμματα, καταπολεμώντας τον κοινωνικό αποκλεισμό και κάθε είδους διάκριση, και προωθούμε την απασχόληση με τη δημιουργία ευκαιριών για τους νέους. Παράλληλα υποστηρίζουμε παιδιά και εφήβους σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και γενικότερα κάθε πολίτη και οικογένεια που θα προσέρχεται. Σημαντικό είναι ότι με το Κέντρο Κοινότητας δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Ήδη ο δήμος μας προχωράει στην πρόσληψη δύο ατόμων για τη στελέχωσή του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου