ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παρεμβάσεις στο Βένετο

παρεμβάσεις-στο-βένετο-367608

Σειρά παρεμβάσεων πραγματοποιούνται στην περιοχή του Βενέτου στους τομείς της καθαριότητας, της αγροτικής οδοποιίας, αλλά και της ύδρευσης, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε βασικά ζητήματα που απασχολούν τη συγκεκριμένη περιοχή. Η συνεργασία των αρμοδίων από πλευράς δήμου με τον τοπικό σύμβουλο Χρήστο Γαλάτο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βενέτου συμβάλλει αποφασιστικά στην επίλυση σημαντικών θεμάτων.

Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Κώστας Χατζής, αρμόδιος για τεχνικά θέματα, «προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις που αφορούν την αγροτική οδοποιία του Βενέτου, την πρόσβαση στις δύο παραλίες του, καθαρίσαμε ρέματα εντός του οικισμού, γιατί το Βένετο είναι το πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου, και δεν παύει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα για μας, ακόμη και οι πιο απομακρυσμένοι οικισμοί να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Στο μεταξύ, προγραμματίζονται πολλές παρεμβάσεις σε όλο το εύρος του Δήμου Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών και να εξωραϊστεί η εικόνα της κάθε περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των απομακρυσμένων οικισμών.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου ότι με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα προχωρήσει στη διερεύνηση και υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών που απαιτούνται για τη δημιουργία Κατασκήνωσης Παιδιών του δήμου στο Βένετο Κεραμιδίου. Η περιοχή του Βένετου αποτελεί μια περιοχή με πλούσια βλάστηση και θέα στο Αιγαίο. Υπάρχουν κατάλληλοι χώροι προσβάσιμοι με αυτοκίνητα, σε υψόμετρο 200 -250 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και με πρόσβαση σε λιμανάκια. Αποτελεί ένα ιδανικό τόπο για τη φιλοξενία παιδιών τους θερινούς μήνες γιατί συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα. Ο δήμος θα προβεί στις απαιτούμενες διαδικασίες που προβλέπονται για ένα τέτοιο εγχείρημα, και αφού λάβει τα απαραίτητα μέτρα που θα επιτρέψουν την πραγμάτωσή του, θα ξεκινήσει τις εργασίες της κατασκήνωσης που θα αποτελέσει σημαντικό απόκτημα για την περιοχή.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών βελτίωσης της καθημερινότητας κατοίκων του Δήμου Ρήγα Φεραίου, προγραμματίζονται παρεμβάσεις όπου υπάρχουν προβλήματα και ανάγκες, με τη συνδρομή του διαθέσιμου έμψυχου δυναμικού, των εργαζομένων μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και των μηχανημάτων. «Καθημερινά στον Δήμο Ρήγα Φεραίου πραγματοποιούνται παρεμβάσεις, διότι όλα τα χωριά έχουν τεράστιες ανάγκες στην αγροτική οδοποιία, και δουλεύουμε καθημερινά με δύο μηχανήματα γκρέιντερ και τρία τσαπάκια για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιΐας και την καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου. Παρεμβαίνουμε επίσης σε πλατείες, πεζοδρόμια, βάφουμε δημόσια κτίρια και σχολεία, σε καθημερινή βάση», επισημαίνει ο ίδιος.

Στο πρόγραμμα δράσης καταγράφονται επίσης οι καθαρισμοί ρεμάτων και χειμάρρων, στο πλαίσιο προετοιμασίας ενόψει χειμώνα, ενώ όπως τονίζει ο ίδιος αντιδήμαρχος «αυτή είναι η άμεση προτεραιότητά μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου