ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τρία χρόνια πένθους και οδύνης

τρία-χρόνια-πένθους-και-οδύνης-386186

Ο χρόνος σταμάτησαν αιφνίδια για τα τρία αγγελούδια, πριν προλάβουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα

Τρία χρόνια συμπληρώνονται αύριο Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017, από το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στο 36ο χλμ της ΠΕΟ Βόλου-Λάρισας και βύθισε στο πένθος το Στεφανοβίκειο και το Ριζόμυλο.

Οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών θα πραγματοποιήσουν στη μνήμη των αγγελουδιών μουσικό αφιέρωμα αύριο Κυριακή στις 19:30, στον τόπο του δυστυχήματος. Η Κατερίνα Κουσιαρή, ηλικίας 21 ετών, η Ιωάννα Κουσιαρή, ηλικίας 18 ετών, και ο Φίλιππος Καπανιάρης, ηλικίας 20 ετών, έφυγαν για πάντα.

Ωστόσο, ο ασυνείδητος οδηγός της μοιραίας νταλίκας, που τους έφραξε τον δρόμο της ζωής πριν προλάβουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος, να μετακινείται με νταλίκα στους δρόμους.

Η Αθηνά Κουσιαρή, η μητέρα των δύο κοριτσιών, δεν μπορεί να εκφράσει με λόγια πόσο της λείπουν τα αγγελούδια της, πόσο άδικο ήταν αυτό που συνέβη. «Ίσα που αναπνέουμε», λέει. «Δεν υπάρχει μέλλον. Δεν υπάρχει τίποτα», προσθέτει και εκφράζει τη λύπησή της για τη Δικαιοσύνη.

Ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε εφτά έτη φυλάκιση, εξαγοράσιμη. Ωστόσο, ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Έπρεπε να έχει τιμωρηθεί παραδειγματικά, λέει η Αθηνά. «Απαιτείται να τιμωρούνται παραδειγματικά όσοι προκαλούν θανατηφόρα δυστυχήματα. Μόνο έτσι θα σωθούν άλλα παιδιά που θα βρεθούν μοιραία στην πορεία τους» επισημαίνει.

Κάθε μέρα «φεύγουν» νέοι. «Γιατί να γίνονται αυτά τα πράγματα;» αναρωτιέται. Δυστυχώς, σημειώνει, είναι πολλοί σαν αυτόν που κυκλοφορούν ελεύθεροι αν και αποτελούν κίνδυνο , σκορπούν τον θάνατο, καταστρέφουν ζωές. «Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί χαρακτηρίζουν τις ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, ενώ υπάρχει δόλος», εξηγεί.

Οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών προσκαλούν όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει το μουσικό αφιέρωμα. Η συμμετοχή θα είναι γι’ αυτούς τιμητική.

«Ευχαριστούμε για την αγάπη σας προς τα πρόσωπα των παιδιών μας και για τη στήριξή σας όλα αυτά χρόνια», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανοιχτή πρόσκληση-κάλεσμα που απευθύνουν. «Ας μαζευτούμε όλοι μαζί να στείλουμε τραγούδια στον ουρανό!» προτρέπουν.

Το τραγικό δυστύχημα

Το πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα στις 23 Ιουλίου 2014. Το νήμα της ζωής κόπηκε πρόωρα και τραγικά για την Ιωάννα Κουτσιαρή, 18 ετών, την αδερφή της Κατερίνα Κουτσιαρή, 21 ετών – τα δύο παιδιά οικογένειας από το Στεφανοβίκειο, και τον Φίλιππο Καπανιάρη 20 ετών, το μοναχοπαίδι οικογένειας από το Ριζόμυλο.

Η νταλίκα με ρυμουλκό που οδηγούσε 22χρονος μεταφέροντας εμπόρευμα από τη Νάουσα με προορισμό τον Πύργο, συγκρούστηκε με το ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τα τρία αγγελούδια.

Ο χάρος παραμόνευε κάτω από τις ρόδες της νταλίκας τα τρία νεαρά παιδιά, που κατευθύνονταν με το ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας VW Polo που οδηγούσε ο 20χρονος Φίλιππος. Το αυτοκίνητο κινούνταν από το Ριζόμυλο με κατεύθυνση το Στεφανοβίκειο. Μουσικός με λατρεία στην κιθάρα η 18χρονη Ιωάννα, μέλος της Μουσικής Σχολής, συμμετείχε το μοιραίο βράδυ σε πολιτιστική μουσική εκδήλωση στο Ριζόμυλο.

Οι δύο αδερφές, μετά το τέλος της εκδήλωσης, πήραν τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι τους στο Στεφανοβίκειο και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του Φίλιππου.

Τρία χιλιόμετρα ήταν συνολικά η απόσταση από το ένα χωριό στο άλλο και μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα εκείνα που τους χώριζαν από το πατρικό τους, όταν ο ανατριχιαστικός ήχος της σφοδρής σύγκρουσης της νταλίκας με το ΙΧ αυτοκίνητο, ακούστηκε μέχρι το Στεφανοβίκειο και άρχισε να αποκαλύπτει το μέγεθος μιας τραγωδίας χωρίς προηγούμενο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου