ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην Κερασιά

διεθνές-φεστιβάλ-χορού-στην-κερασιά-493083

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στην Κερασιά το Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «Κάρλα».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το μουσικοχορευτικό συγκρότημα Κάτω Ιταλίας AGRIKO με υπεύθυνο τον Ματία Μάνκο, το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Καναλίων Ήταυρος με δάσκαλο τον Λουλούδη Στάθη και το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερασιάς που συμμετείχε με τα τρία τμήματά του με δασκάλους τον Τσιάμη Χρήστο και Μανώλη Αντιγόνη.

Τα χορευτικά πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση με πλούσιες φιγούρες και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, όπως επίσης το χορευτικό της Κάτω Ιταλίας άφησαν άριστες εντυπώσεις. Στη συνέχεια, ανταλλάχτηκαν δώρα και αναμνηστικά πλακέτες. Το ιταλικό συγκρότημα προέρχεται από το Ελληνόφωνο χωριό Zollino. Oι κάτοικοι του χωριού μιλάνε ελληνικά, ενώ η μουσική τα ήθη και οι παραδόσεις τους έχουν βαθιές ελληνικές ρίζες.

Στο τέλος όλα τα χορευτικά συγκροτήματα ενώθηκαν και χόρεψαν μαζί. Η γιορτή εξελίχθηκε με απίστευτο κέφι, αφού οι παρευρισκόμενοι φίλοι του χωριού που κατέκλυσαν την πλατεία, χόρεψαν όλοι μαζί με τα χορευτικά συγκροτήματα μέχρι αργά το βράδυ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του νομάρχη Τσαμπάζης Χαράλαμπος, ο δήμαρχος Κάρλας Παπαδήμας Αθανάσιος, ο αντιδήμαρχος Φερών Σπαθής Δημήτρης, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Φερών Λαΐτσου Ελένη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κάρλας Καβαλιεράτου Αθηνά, Αντωνάκης Νικόλαος, Γρηγόρης Στεργίου, Κοκκόλας Παύλος, Γουρνάρη Βάσω, ο δημ. σύμβουλος Φερών Νασίκας Δημήτρης, ο κ. Βαρελάς Αναστάσιος Διπλωμάτης, η Μαίρη Μαρούλη πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Ομίλων και Κέντρων για την Ουνέσκο και καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, η Πρόεδρος του Τ.Σ. Κερασιάς Χασιώτη Αντωνία, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ριζομύλου Διάπλαση Λουλούδης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καναλίων Καραδήμος Απόστολος, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Κερασιάς Καραμπέρης Ευθύμης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερασιάς εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς, ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν στην όμορφη αυτή εκδήλωση και τους φίλους-ες του χωριού που τις στηρίζουν, όσους συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή διεξαγωγή της, τους δασκάλους του χορευτικού Τσιάμη Χρήστο, Μανώλη Αντιγόνη καθώς και το Δήμο Κάρλας για τη στήριξη των εκδηλώσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου