ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βολές της αντιπολίτευσης κατά της ΔΕΥΑΡΦ

βολές-της-αντιπολίτευσης-κατά-της-δευ-388327

Καταγγελίες του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρήγα Φεραίου, Χ. Πάσχου, για τη γεώτρηση στο Στεφανοβίκειο

Δριμεία κριτική στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Ρήγα Φεραίου ασκεί με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Χαράλαμπος Πάσχος, καταγγέλλοντας ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη η ανόρυξη δημοτικής υδρευτικής γεώτρησης στην περιοχή του Στεφανοβικείου.

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Πάσχος υποστηρίζει ότι «αντιδήμαρχος εν ενεργεία του Δήμου Ρ. Φεραίου έκανε αγωγή εναντίον του δήμου για οφειλή χρημάτων από εκμετάλλευση γεώτρησης, που όμως δεν υπήρχε κανένα συμφωνητικό, ενώ η ΔΕΥΑΡΦ κατόπιν εορτής έκανε απευθείας ανάθεση εκμίσθωσης στη γεώτρηση, παρόλο που έχει κομμένο ρεύμα και οφειλή προς τη ΔΕΗ 32.900 ευρώ».

Ο ίδιος επιρρίπτει ευθύνες στην ΔΕΥΑΡΦ, υποστηρίζοντας ότι «επί τρία χρόνια κωλυσιεργούσε, χωρίς να επισπεύδει τις ενέργειες για την ανόρυξη της ήδη δημοπρατημένης γεώτρησης από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να χαθούν οι προθεσμίες ανόρυξης και να χρειαστεί εκ νέου δημοπράτηση».

Ο πρόεδρος της μείζονος αντιπολίτευσης καλεί τη δημοτική αρχή «να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες και να καλέσει άμεσα τον πλειοδότη εργολάβο, ώστε να υπογραφεί το νέο συμφωνητικό ανόρυξης της δημοτικής γεώτρησης. Έτσι θα μπορέσουν, υπογραμμίζει, να προχωρήσουν άμεσα στην αξιοποίησή της σε μικρό χρονικό διάστημα, με τη γεννήτρια που ήδη χρησιμοποιούν στη γεώτρηση με το “κομμένο” ρεύμα, μέχρι να εγκριθεί η ηλεκτροδότηση της νέας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου