ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στη βάση του… το νέο ασθενοφόρο

στη-βάση-του-το-νέο-ασθενοφόρο-392506

Μετά από δύο ολόκληρους μήνες…. ακινησίας λόγω γραφειοκρατίας, το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου μόλις την Παρασκευή παρέλαβε τη νέα σύγχρονη μονάδα ασθενοφόρου, που είναι δωρεά της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας.

Όλοι πλέον ελπίζουν πως δεν θα χρειαστούν άλλοι τόσοι και ενδεχομένως περισσότεροι μήνες μέχρι να τεθεί στην υπηρεσία των διακομιδών, αφού θα πρέπει να εξασφαλιστεί και οδηγός. Η ΕΒΟΛ έχει ανακοινώσει ότι είναι διατεθειμένη να καλύψει τις αποδοχές ενός χρόνου για οδηγό… μένει όμως το θέμα να διασφαλιστεί και νομικά από την 5η ΥΠΕ.

Η παράδοση-παραλαβή του νέου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας πέρασε κυριολεκτικά από «σαράντα κύματα».

Από τις αρχές Μαΐου, που έγινε η επίσημη εκδήλωση από την ΕΒΟΛ για την παράδοση της δωρεάς, το σύγχρονο ασθενοφόρο παρέμεινε παροπλισμένο αντί να αξιοποιείται για τις ανάγκες διακομιδών από την περιοχή. Αφού πέρασαν είκοσι περίπου ημέρες και το ασθενοφόρο παρέμενε στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας, η ΕΒΟΛ αποφάσισε να παρέμβει δυναμικά, καταγγέλλοντας δημόσια το παράλογο της γραφειοκρατίας.

Επενέβη τότε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να τρέξει τις διαδικασίες ώστε το όχημα να αποκτήσει «ταυτότητα» και πινακίδες. Μεσολάβησε από τότε ενάμιση μήνας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποδοχής -καταρχήν από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ- της δωρεάς, ακολούθησε η πιστοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και η έκδοση πινακίδων από την 5η ΥΠΕ, η οποία με τη σειρά της μόλις προχθές παρέδωσε στη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου τη νέα μονάδα.

Ψάχνουν τώρα… για οδηγό

Τα βάσανα πάντως για το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου δεν τελειώνουν εδώ. Το νέο ασθενοφόρο μπορεί να είναι σταθμευμένο στον προαύλιο χώρο του κτηρίου, όμως για να κινηθεί θα πρέπει να εξασφαλιστεί και ένας επιπλέον οδηγός. Οι δύο οδηγοί που σήμερα ανήκουν στη δύναμη του Κ.Υ. της περιοχής δεν επαρκούν για να καλύψουν τις τρεις βάρδιες του 24ωρου, πόσο μάλλον να δουλέψουν και στο δεύτερο ασθενοφόρο.

Η ΕΒΟΛ, διά του προέδρου της Ν. Πρίντζου, στις αρχές Μαΐου, στην εκδήλωση που έγινε για την παράδοση της δωρεάς, δεσμεύτηκε πως η τοπική γαλακτοβιομηχανία μπορεί να καλύψει για ένα χρόνο τις αποδοχές ενός οδηγού, αρκεί να κινηθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψή του από την 5η ΥΠΕ. Ο διοικητής Ν. Αντωνίου είχε εκφραστεί θετικά στην εκδήλωση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μένει ωστόσο να φανεί στην πράξη πώς θα υλοποιηθεί αυτό.

Η Διεύθυνση πάντως και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, με αφορμή την παραλαβή του ασθενοφόρου, ευχαρίστησαν για άλλη μια φορά το πρόεδρο της ΕΒΟΛ κ. Ν. Πρίντζο και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΟΛ για τη πολύτιμη προσφορά τους στο Κέντρο Υγείας και στους κατοίκους της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Υγείας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου