ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ελαφρύνσεις ζητούν οι τρίτεκνοι

ελαφρύνσεις-ζητούν-οι-τρίτεκνοι-423910

Το αίτημα της υιοθέτησης μέτρων για την ελάφρυνση των τριτέκνων έθεσαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου στον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο δημαρχείο Ρήγα Φεραίου. Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν αιτήματα για μείωση των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης και παράλληλα των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για τους τρίτεκνους.

Στο μεταξύ, διευρύνουν το πεδίο δράσης τα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας «Η Αργώ» και στο πλαίσιο αυτό κατέθεσαν υπόμνημα στον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα, ζητώντας την παραχώρηση χρήσης ενός χώρου δράσης του συλλόγου για τη διοργάνωση ημερίδων – εκδηλώσεων, ο οποίος θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και εξυπηρέτησης των μελών του συλλόγου του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το αίτημα υποβλήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης του ΔΣ του συλλόγου με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο δημαρχείο Ρήγα Φεραίου.

Παράλληλα, στο υπόμνημα των τριτέκνων τονίζεται ότι «οι τρίτεκνες οικογένειες δίνουν αυτόν τον αγώνα επιβίωσης συντεταγμένα και δυναμικά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έχει επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη θέση των οικογενειών, οι οποίες δεν μπορούν πλέον να προασπίσουν το οικογενειακό τους εισόδημα», και ζητά την ουσιαστική συμβολή του δήμου.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκας Δημήτρης, ενημέρωσε τα μέλη του συλλόγου για το δημοτικό έργο αλλά και για τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, και δεσμεύτηκε ότι στο μέτρο του δυνατού θα εξεταστούν θετικά τα αιτήματα του συλλόγου. Εξήρε επίσης την προσπάθεια που γίνεται για να αναδειχτούν και να επιλυθούν από τον σύλλογο τα προβλήματα των τριτέκνων οικογενειών και υπογράμμισε ότι ο δήμος έχει τη διάθεση συνεργασίας με τον σύλλογο στην κατεύθυνση διοργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων που στοχεύουν στην προώθηση διαφόρων θεμάτων που αφορούν στους τρίτεκνους. Τέλος, δεσμεύτηκε για την παραχώρηση ενός χώρου προκειμένου να χρησιμοποιείται από τον σύλλογο για διάφορες δράσεις.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων, Σούλα Βακουφτσή, ο γεν. γραμματέας Γεώργιος Γκάγκας, η Σοφία Μπανταβάνου – Βαϊοπούλου, ο Βασίλης Σταθόπουλος, η Βάσω Γεωργακοπούλου και η Μάγδα Μαυρουδάκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου