ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκτεταμένες ζημιές στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

εκτεταμένες-ζημιές-στον-δήμο-ρήγα-φερ-431054

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στη διάρκεια της προχθεσινής νεροποντής που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και πλημμυρικά φαινόμενα σε χωράφια, πλήττοντας καλλιέργειες και αγροτικούς δρόμους.

Οι καταστροφικές συνέπειες της καταρρακτώδους βροχής, που σημειώθηκε τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου όσο και σε διάφορα σημεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου, είναι ορατές παντού, με τα συνεργεία και το έμψυχο δυναμικό να βρίσκονται επί ποδός από την πρώτη στιγμή. Στο μεταξύ, συγκαλείται σήμερα έκτακτη σύσκεψη του τοπικού συντονιστικού οργάνου, με κύριο αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Παλληκάρης, επεσήμανε ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν ζημιές στο Βελεστίνο και περιμετρικά στην αγροτική οδοποιία και τα ρέματα. «Ήταν μεγάλος ο όγκος του νερού που κυλούσε ορμητικά», υπογράμμισε ο ίδιος, σκιαγραφώντας την ένταση των φαινομένων, ενώ προσέθεσε ότι έκλεισε δύο φορές ο επαρχιακός δρόμος προς Μικρό Περιβολάκι, λόγω του όγκου των φερτών υλών που μετέφεραν τα ορμητικά νερά της βροχής στο οδόστρωμα, και απαιτήθηκε η παρέμβαση μηχανημάτων για τη διάνοιξη του δρόμου.

Η έντονο βροχόπτωση ξεκίνησε στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής, διήρκεσε επί δύο ώρες και μετά από μικρή ανάπαυλα, ακολούθησε ένα δεύτερο ισχυρό κύμα που διήρκεσε από τη 1.30 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα σε χωράφια, καλλιέργειες βαμβακιών, σιτηρών, καθώς και σε δενδροκαλλιέργειες, χωρίς να εξαιρείται, όπως προαναφέρθηκε, η αγροτική οδοποιία.

Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι η ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου, η Χλόη και το Μικρό Περιβολάκι, οι ορεινές περιοχές Κεραμίδι και Βένετο, ενώ τα διαθέσιμα μηχανήματα και το έμψυχο δυναμικό καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να κλείσουν οι πληγές που άνοιξε η νέα θεομηνία που έπληξε τον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

«Παρά το γεγονός ότι είχαν συντηρηθεί οι δρόμοι, η εικόνα που παρουσιάζουν μετά την προχθεσινή νεροποντή, είναι χειρότερη απ’ ό,τι ήταν το χειμώνα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, περιγράφοντας τις ολέθριες συνέπειες των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τον δήμο.

Στο μεταξύ, δεκάδες παραγωγοί υποβάλλουν δηλώσεις στον ΕΛΓΑ για ζημιές σε καλλιέργειες βίκου και τριφυλλιών, που σημειώθηκαν στην περιοχή του Στεφανοβικείου λόγω της χαλαζόπτωσης των προηγούμενων ημερών, ενώ παράλληλα γεωπόνος του ΕΛΓΑ βρίσκεται στην περιοχή πραγματοποιώντας αυτοψία.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου