ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εύγε στην ΕΑΣ Βόλου

εύγε-στην-εασ-βόλου-440452

Του Γιάννη Γεωργούδη

Για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣ Βόλου, έδωσαν έμπρακτα ένα μάθημα κοινωνικής ευαισθησίας κι αλληλεγγύης προς την ευρύτερη κοινωνία του νομού μας. Η τελευταία δωρεά της με ένα σύγχρονο ασθενοφόρο προς το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, δίνει ελπίδες για μελλοντική συνέχιση των δωρεών της και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής μας.

Μία τέτοια περίπτωση έχουμε στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου, το οποίο αναζητά μία ευγενική δωρεά για να αποκτήσει ένα κατάλληλο όχημα-τζιπ. Εδώ και πολλά χρόνια η υπηρεσία δεν έχει ένα επαρκές και κατάλληλο τετρακίνητο όχημα, για να μπορεί να ανταποκρίνεται σε δύσκολες διαδρομές και σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Η εποπτεία του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου καλύπτει τις δύσβατες ορεινές περιοχές, από το Καμάρι στο Κεραμίδι μέχρι το Περίβλεπτο, κι όλα τα ενδιάμεσα δεκαπέντε χωριά του κάμπου, που είναι διασκορπισμένα σε 550 τετραγωνικά χιλιόμετρα, καθώς κι όλα τα συμβάντα της εθνικής οδού. Συχνά, όταν πρόκειται για επείγοντα κι απομακρυσμένα περιστατικά, η επέμβαση του προσωπικού του μετατρέπεται σε πραγματικό Γολγοθά, ώστε να διέλθουν δύσβατους, λασπωμένους και χιονισμένους αγροτικούς δρόμους.

Σε μία δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης, τέτοιες ευγενικές χορηγίες της ΕΑΣ Βόλου προς το τοπικό κοινωνικό σύνολο, ας αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς όλους. Ευχόμαστε να συνεχίσει το θεάρεστο αυτό έργο της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου