ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βελεστινιώτης με διεθνή κινηματογραφική παρουσία

βελεστινιώτης-με-διεθνή-κινηματογρα-452388

Στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου προβάλλεται η βραβευμένη ταινία «Αfterlov» του Στέργιου Πάσχου από το Βελεστίνο, έχοντας προηγουμένως αποσπάσει σειρά διακρίσεων στο εξωτερικό, καθώς κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η ταινία που αναμένεται να προβληθεί και στον Βόλο στη διάρκεια της θερινής σεζόν, απέσπασε το βραβείο της επιτροπής νεότητας στο Φεστιβάλ του Μονς στο Βέλγιο, έχει προβληθεί στο Σάο Πάολο και το Λοκάρνο, με ανάλογη διάκριση, στην Κωνσταντινούπολη, την Πενσιλβάνια και την Ιταλία, κάνοντας κυριολεκτικά τον γύρο του κόσμου. Η ίδια ταινία απέσπασε παράλληλα διάκριση στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η ταινία του 32χρονου δημιουργού αποσπά πολύ καλές κριτικές, και όπως αναφέρει ο ίδιος με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Είμαι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου, και τα σχόλια που εισπράττω είναι πολύ ενθαρρυντικά και μου δίνουν ώθηση για να προχωρήσω».

Η ταινία, που ακουμπάει πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, με πρωταγωνιστές τον Χάρη Φραγκούλη και την Ηρώ Μπέζου, αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης μικρού μήκους ταινίας του Στέργιου Πάσχου «Ο Έλβις είναι νεκρός», και παρακολουθεί την ιστορία του Νίκου και της Σοφίας, των οποίων ο πρόσφατος χωρισμός έχει αφήσει τον πρώτο συντετριμμένο. Οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας, συναντούνται μετά τον χωρισμό τους και προσπαθούν να βρουν δρόμους επικοινωνίας.

Ο ίδιος μαθήτευσε δίπλα σε σπουδαίους σκηνοθέτες, τον Νικολαΐδη, τον Πανουσόπουλο και τον Παναγιωτόπουλο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η βραβευμένη ταινία μεγάλου μήκους γυρίστηκε στο σπίτι του Νίκου Νικολαΐδη. Ο κινηματογράφος αποτελεί το επίκεντρο των ενδιαφερόντων του και ήδη βρίσκεται στα βήματα της νέας κινηματογραφικής του δημιουργίας, που αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον από τους φίλους του σινεμά.

Όνειρό του είναι να συνεχίσει τη δημιουργική του διαδρομή στον δρόμο που επέλεξε συνειδητά, ξεδιπλώνοντας διαρκώς πτυχές του πολύπλευρου ταλέντου του.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου