ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εντυπωσίασαν οι δημιουργίες μαθητών του Γυμνασίου Βελεστίνου

εντυπωσίασαν-οι-δημιουργίες-μαθητών-475024

«Απλά παρορμητικοί λόγω της παιδικότητάς τους, ονειροπόλοι, ρομαντικοί, με έμφυτη τη διάθεση της αφηγηματικότητας, ανεξάρτητοι, εσωστρεφείς, αναζητητές των δικών τους εμπειριών και της δικής τους τελειότητας! Τα έργα των μαθητών του Γυμνασίου Βελεστίνου, όπως και των άλλων σχολείων ήταν ωραία και εντυπωσιακά, στην Διασχολική Έκθεση που οργάνωσε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας.

Μαθητές του Γυμνασίου Βελεστίνου εμπνευσμένοι από το έργο του ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη (1939-1994) δούλεψαν ομαδικά, δανείστηκαν τις «βαλίτσες» του Ακριθάκη, εξερεύνησαν και συνδύασαν τους μικρόκοσμούς τους, γεμάτοι με εικόνες και εμπειρίες από ¨ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ¨ τους!

Ένα ταξίδι γνώσης στην ιστορία τέχνης, ένα ταξίδι γνώσης των υλικών (ξύλο, χαρτί, ζωγραφική), της ομαδικότητας και της ευχάριστης εμπειρίας. Τελικά, υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία με τον εντυπωσιακό και αντισυμβατικό για την εποχή του, Αλέξη Ακριθάκη. Είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι αντιλήφθηκαν τη δύναμη του έργου σας! Απλά ταλαντούχοι!

Συγχαρητήρια στους μαθητές του Γυμνασίου για την αξιοπρεπή εμφάνισή τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η Βιβή Νικολού, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών του Γυμνασίου Βελεστίνου

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Βελεστίνου συγχαίρει θερμά τους μαθητές του σχολείου, Χριστίνα Κυτούδη και Ευγένιο Ρέβη της Γ΄ τάξης, Ζωημίνα Κουμανίδη, Αντωνία Ντόντου, Ευαγγελία Σαββανάκη, Ντράγκο Νεντέλκου, Ντόβα Αγγελιάνα της Β΄ τάξης, Θάλεια Τζανή της Α΄ τάξης και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Βιβή Νικολού , που τους ενέπνευσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου