ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βιωματική δράση κατά του καπνίσματος στο Βελεστίνο

βιωματική-δράση-κατά-του-καπνίσματος-479911

Διαδραστικά μηνύματα μετέφερε σε δεκάδες παιδιά η θεατρική παράσταση το «Καρυδότσουφλο» που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου, παρουσία όλων των παιδιών του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου καθώς και της πρώτης τάξης του Γυμνασίου Βελεστίνου.

Η θεατρική παράσταση, πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας, ήταν αφιερωμένη στην καμπάνια κατά του καπνίσματος και αφορούσε την αποφυγή του τσιγάρου, περνώντας ευχάριστα και διαδραστικά το μήνυμα στα παιδιά.

Η παραπάνω δράση αποτέλεσε τη συνέχεια της καμπάνιας πρόληψης του ΚΕΠ Υγείας, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και την επισκέπτρια του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου Αντωνία Χασιώτη. Η καμπάνια αφορά το πρόγραμμα σπιρομετρήσεων στους μαθητές των σχολικών μονάδων του δήμου, και υλοποιείται μετά το κάλεσμα των εκπαιδευτικών προς το ΚΕΠ Υγείας, με στόχο την ενημέρωση των παιδιών.

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας και δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Σκρίμπας, αφού καλωσόρισε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, τους συνεχάρη για τις δράσεις που αναπτύσσονται υπέρ της πρόληψης υγείας και τους διαβεβαίωσε πως «και στο μέλλον θα σταθούμε δίπλα τους σε παρόμοιες πρωτοβουλίες».

«Το να πείσουμε τα παιδιά μας να μην καπνίζουν αποτελεί μία ακόμη “μάχη” στην ανατροφή τους, καθώς το κάπνισμα εκτός από βλαβερό είναι και πράξη κοινωνική που δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους γύρω μας και ειδικά αυτή τη μάχη αξίζει όσο λίγες να την κερδίσουμε. Αν και στους ενήλικες κίνητρο για την διακοπή του καπνίσματος είναι η προστασία της υγείας τους από θανατηφόρες παθήσεις, πρόσφατη έρευνα στην Ελλάδα έδειξε ότι οι έφηβοι καθόλου δεν ενδιαφέρονται για τον καρκίνο, τις καρδιακές προσβολές και όλα τα άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει το τσιγάρο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Παράλληλα ο υπεύθυνος το ΚΕΠ Υγείας είπε ότι είναι σταθερά αυξανόμενο, σύμφωνα με στοιχεία, το ποσοστό των παιδιών που ξεκινούν το κάπνισμα, παρά το γεγονός ότι στους ενήλικες τα ποσοστά καπνιστών έχουν μειωθεί. Ωστόσο, ήδη από την ηλικία των 15ετών, περισσότερο τα αγόρια και λιγότερο τα κορίτσια, όχι μόνο αγοράζουν το πρώτο τους πακέτο αλλά και εθίζονται στο τσιγάρο.

Στη θεατρική παράσταση παραβρέθηκε και ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Ekπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Αντώνης Αντωνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου