ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τραυματισμός αναβάτη αλόγου που αφηνίασε στην 6η Ιππική Συνάντηση

τραυματισμός-αναβάτη-αλόγου-που-αφην-480916

Μοιραία παρ’ ολίγον να σταθεί η ανάβαση σε άλογο για έναν 45χρονο ιππέα από την Καρδίτσα που συμμετείχε στην 6η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση που διοργανώνονταν χθες και προχθές στο Ελευθεροχώρι Μαγνησίας, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ηταν 11 η ώρα το πρωί, όταν σύμφωνα με πληροφορίες , ο 45χρονος, επιχείρησε να ανεβεί στο άλογό του, πριν ακόμη ξεκινήσει το πρόγραμμα της χθεσινής οργανωμένης πορείας των ιππέων. Το άλογο όμως φαίνεται πως τρόμαξε από αδέσποτο σκύλο και σηκώθηκε στα δύο πόδια, χλιμιντρίζοντας. Εντρομοι άλλοι ιππείς και θεατές λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, έβλεπαν τον 45χρονο αναβάτη, που προσπαθούσε να ηρεμήσει το άλογο, να τινάζεται στον αέρα και να προσγειώνεται στο έδαφος, αιμόφυρτος.
Αμέσως έσπευσαν δίπλα του εκπρόσωποι της διοργάνωσης για να διαπιστώσουν ευτυχώς πως ο 45χρονος είχε μεν τραυματιστεί, διατηρούσε όμως τις αισθήσεις τους και σε γενικές γραμμές δεν φαίνονταν να έχει κάτι ιδιαίτερα σοβαρό.
Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον τραυματία, ενώ στο μεσοδιάστημα γιατρός που βρίσκονταν μεταξύ των θεατών παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο αναβάτη που έφερε τραύματα στο κεφάλι, στη μέση και στα πλευρά.
Διακομιδή… μέσω Βόλου
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διακομιδή του 45χρονου ιππέα, έγινε με ασθενοφόρο του
ΕΚΑΒ από το Βόλο, καθώς για πολλοστή φορά, στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου για να εξυπηρετηθεί το επείγον περιστατικό.
Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Λάρισα δέχτηκε την κλήση στις 11 το πρωί και αμέσως πλήρωμα του ΕΚΑΒ από το Βόλο μετέβη στο Ελευθεροχώρι που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου για να παραλάβει τον τραυματία.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κλινική εικόνα του 45χρονου ιππέα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου είναι καλή, ενώ οι κακώσεις που φέρει στο κεφάλι δεν εμπνέουν ανησυχία.
100 ιππείς από όλητη χώρα στη διοργάνωση
Το απρόοπτο αυτό συμβάν, θα πρέπει να επισημανθεί πως δεν επηρέασε την Πανελλαδική Ιππική Συνάντηση που ολοκληρώθηκε κανονικά χθες και περιλάμβανε πορεία που είναι γύρω στα 17χλμ. με ενδιάμεση στάση στη Μονή Τεκέ Φαρσάλων για καφέ και ξεμούδιασμα.
Οι ιππείς μετά τη βόλτα επέστρεψαν στην πλατεία του Ελευθεροχωρίου όπου έφαγαν και διασκέδασαν, ενώ οι επισκέπτες μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν βόλτα με τα άλογα.
Στη διοργάνωση τις δύο μέρες της ιππικής συνάντησης, συμμετείχαν περισσότερα από 100 άτομα, ιππείς όλοι τους, από διάφορους συλλόγους τοπικούς όπως του Βόλου, Αλμυρού, Σούρπης, Μηλεών, Αγ. Γεωργίου Νηλείας, Βελεστίνου και Ελευθεροχωρίου, καθώς και από Βασιλικά Φαρσάλων, Τσαριτσάνη, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολη, Ν. Ζίχνη Σερρών, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Κοζάνη, Λιτόχωρο, Γιαννιτσά κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου