ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στόχος η τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου

στόχος-η-τουριστική-ανάπτυξη-του-δήμο-489098

Σε πρόγραμμα τουριστικής προβολής προχωράει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς για την οποία διακρίνεται. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες υλοποίησης μίας σειράς δράσεων και παρεμβάσεων, με στόχο την ευρύτερη τουριστική προβολή της περιοχής.

Πρόκειται για ένα δήμο ποικιλόμορφο, που συνδυάζει διαφορετικά μεταξύ τους και με ξεχωριστό ενδιαφέρον χαρακτηριστικά που προέρχονται από τον πρώην Δήμο Φερών, τον πρώην Δήμο Κάρλας και την πρώην Κοινότητα Κεραμιδίου.

Η ιστορικότητα και ο πολιτισμός παράλληλα με τις φυσικές ομορφιές που κρύβουν τα τοπικά διαμερίσματα, αποτελούν πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη, στοιχεία με βάση τα οποία ο δήμος προχωρά στον σχεδιασμό ανάπτυξης του τουρισμού της περιοχής.

Για μία πρώτη γνωριμία και επαφή των ταξιδιωτών με τον δήμο έχει δρομολογηθεί η τοποθέτηση πινακίδων σε εισόδους του δήμου με τη μορφή του Ρήγα Βελεστινλή και την αναγραφή καλωσορίσματος. Ήδη η μία πινακίδα τοποθετήθηκε στα όρια Δήμου Βόλου με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, η οποία και κάνει γνωστό σε όλους ότι εισέρχονται στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτριος Νασίκας αναφέρθηκε στην παραπάνω πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας ότι: «Μέλημα μας αποτελεί η σωστή οργάνωση και ο σχεδιασμός μιας αποδοτικής και με αποτέλεσμα προβολής του Δήμου Ρήγα Φεραίου προκειμένου να καταστεί τουριστικός προορισμός με ταυτόχρονη αύξηση της επισκεψιμότητας. Στόχος μας είναι να αξιοποιηθούν και να προβληθούν οι ομορφιές και οι ιδιαιτερότητες του τόπου, οι παραδόσεις του, τα ιστορικά μνημεία, τα ήθη του, οι πολιτιστικές του δράσεις, τα τοπικά του προϊόντα και οτιδήποτε προσφέρεται για την απόλαυση του επισκέπτη. Ενόψει και της θερινής περιόδου και των πλούσιων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του δήμου μας κάθε χρόνο, έτσι και φέτος περιμένουμε όλο τον κόσμο να μυηθεί στα έθιμα μας και να γνωρίσει την ιστορικότητα του τόπου μέσα από τη φιλοξενία μας».

Σημαντική, ως προς την κατεύθυνση της προβολής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, είναι η κάθε επίσκεψη που πραγματοποιούν μαθητές σχολείων και εκπαιδευτικοί, προκειμένου να γνωρίσουν τη γενέτειρα του πρωτεργάτη του ελληνικού Διαφωτισμού.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν, εξάλλου, η επίσκεψη καθηγητών από σχολεία διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, που ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Η Ευρώπη μου, το μέλλον μου, η δική μου ευθύνη. Ενέργεια και Βιωσιμότητα». Στο πρόγραμμα συμμετέχει το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου, με εταίρους σχολεία και εκπαιδευτικούς από την Κοζάνη, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Τσεχία και την Τουρκία.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας καλωσόρισε τους επισκέπτες στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, παρουσία και του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Τριαντάφυλλου Παπαϊωάννου, τους μίλησε για τα χαρακτηριστικά της περιοχής, την ιστορία του τόπου, τον Ρήγα Βελεστινλή, και αναφέρθηκε στο φυσικό αέριο ως μέσο ενέργειας, το οποίο πρόκειται να αποκτήσει η περιοχή του Βελεστίνου το επόμενο χρονικό διάστημα. Κατόπιν, τους έδειξε ένα από τα πρωτότυπα αντίτυπα της Χάρτας του Ρήγα, το οποίο βρίσκεται στο γραφείο του δημάρχου, και τους ενημέρωσε για την ιστορία και το όραμα του Ρήγα που αποτυπώνεται σε αυτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου