ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συγκέντρωση τροφίμων για απόρους το Πάσχα

συγκέντρωση-τροφίμων-για-απόρους-το-π-498950

Χέρι βοήθειας τείνουν σε δεκάδες απόρους της Μαγνησίας 300 και πλέον μέλη τριών τοπικών συλλόγων, με πρωτοβουλία του χοροδιδασκάλου τους, ο οποίος διακρίνεται για τις κοινωνικές του ευαισθησίες. Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης πραγματοποιείται για μια ακόμη χρονιά με την προτροπή του Τριαντάφυλλου Γκογκινούδη, χοροδιδάσκαλου παραδοσιακών χορών, δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Ρήγα Φεραίου.

Το κάλεσμα που απηύθυνε ο ίδιος στα μέλη των χορευτικών όπου διδάσκει, έτυχε θερμής ανταπόκρισης και ήδη συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης.

«Ενόψει των εορτών του Πάσχα, ας σκεφτούμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και περνούν δύσκολα. Γι’ αυτό λοιπόν καλώ όλα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Νέα Αγχίαλος» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου Βελεστίνου, να συγκεντρώσουν τρόφιμα στους χώρους που γίνονται τα μαθήματα, προκειμένου να δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Βόλου, στην ενορία της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου και στην ενορία του Αγίου Αθανασίου Βελεστίνου αντίστοιχα», υπογραμμίζει ο ίδιος στο μήνυμα που ανάρτησε σε facebook.

«Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε ανάλογες πρωτοβουλίες και συμμετέχουν τα μέλη των συλλόγων στους οποίους είμαι χοροδιδάσκαλος», εξηγεί ο κ. Γκογκινούδης, ο οποίος επισημαίνει ότι ανταποκρίνονται όλα τα μέλη των χορευτικών, αλλά και ευρύτερα και όλοι συνεισφέρουν στην προσπάθεια, ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

Παράλληλα με τον πολιτισμό, ο ίδιος προάγει το κοινωνικό αίσθημα και την αλληλεγγύη, δίνοντας ανάλογα δείγματα γραφής στη διάρκεια της πρόσφατης θητείας του ως αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου, επί δυόμιση χρόνια. «Λόγω της ιδιότητάς μου, έστελνα επιστολές στις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να στηρίξουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, την προσπάθειά μας να συγκεντρώσουμε τρόφιμα για όσους έχουν ανάγκη», όπως αναφέρει ο ίδιος, ενώ προσθέτει ότι η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και οι ποσότητες των τροφίμων που συγκεντρώνονταν, διανέμονταν στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Η έννοια της εθελοντικής προσφοράς είναι τρόπος ζωής για τον ίδιο και όπως υπογραμμίζει «είναι σημαντικό να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε από το υστέρημά μας, ακόμη κι ένα σακουλάκι ρύζι ή ένα πακέτο μακαρόνια», ενώ εύχεται «να είναι πολύ λιγότερες οι οικογένειες που θα έχουν ανάγκες στο μέλλον».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου