ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κοντά στα προβλήματα των ανταποκριτών ΟΓΑ ο Δήμος Ρ. Φεραίου

κοντά-στα-προβλήματα-των-ανταποκριτώ-510569

Εκκληση για άμεση επίλυση των προβλημάτων των ανταποκριτών του ΟΓΑ απευθύνει στην πολιτεία ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι η δημιουργία του ΕΦΚΑ ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στον τομέα της ασφάλισης, και οι αρμόδιοι του ΟΓΑ δεν ενημέρωσαν μέχρι σήμερα τους ανταποκριτές για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τον θεσμό, αλλά και γιατί δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα δεδουλευμένα που οφείλονται από τον Νοέμβριο του 2016.

Τα καθήκοντα των ανταποκριτών του ΟΓΑ εκτελούνταν μέχρι σήμερα στα πλαίσια του ωραρίου εργασίας τους στους αντίστοιχους ΟΤΑ, χρησιμοποιώντας υπολογιστές και γραφική ύλη των δήμων, δίχως ποτέ ο ΟΓΑ να δώσει οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση για όλα αυτά τα έξοδα. Οι ώρες απασχόλησης στους μικρούς δήμους, σε συνδυασμό με τις αρμοδιότητες που τους έχουν ανατεθεί και καθημερινά αυξάνονται με τις απαιτήσεις του φορέα ασφάλισης αγροτών, αγρεργατών, κτηνοτρόφων, ελεύθερων επαγγελματιών κ.λπ., είναι πάρα πολλές συγκριτικά με τη μηνιαία αμοιβή των 50 – 90 ευρώ που λαμβάνει ο κάθε ανταποκριτής.

«Αυτός ο εμπαιγμός και η απαξίωση που υφίσταται το προσωπικό των δήμων εν ώρα υπηρεσίας θα πρέπει να σταματήσει. Με το Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί, σύμφωνα με τον ν. 4387/2016, με τον οποίο θα καταρτιστεί ο Οργανισμός του ΕΦΚΑ, θα πρέπει να υπάρξει κάποια σχετική ρύθμιση αναφορικά με τους σημερινούς ανταποκριτές του ΟΓΑ Καθίσταται απαράδεκτη η απασχόληση των υπάλληλων των δήμων εντός του ωραρίου εργασίας τους και η άσκηση αρμοδιοτήτων για θέματα ασφάλισης και συνταξιοδότησης του νέου οργανισμού ΕΦΚΑ», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Οι ανταποκριτές αισθάνονται όλα τα ανωτέρω και θεωρούν απαράδεκτο εδώ και τέσσερις μήνες να παρέχουν υπηρεσίες χωρίς προβλεπόμενη αποζημίωση, και για τους λόγους αυτούς αποφάσισαν την αποχή τους από τα καθήκοντα τους, που στην ουσία ως ΕΦΚΑ δεν τους έχουν ανατεθεί. «Υπάρχει άμεση ανάγκη για επίλυση όλων των ανωτέρω ζητημάτων και ανταπόκριση των αρμόδιων φορέων για όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου