Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στο Δήμο Ρ. Φεραίου

Τελευταία ενημέρωση: 2017-03-13, 16:26:14
Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στο Δήμο Ρ. Φεραίου

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των γυναικών της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου στη διενέργεια ψηλάφησης μαστού και σπιρομέτρησης που πραγματοποιήθηκε από γιατρούς - συνεργάτες της Γενικής Κλινικής του Βόλου «ΑΝΑΣΣΑ» σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και το Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας «ΥποστηρίΖΩ».

Στις αρχές του Απριλίου, εξάλλου, θα βρίσκεται στην περιοχή η κινητή μονάδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας για περισσότερους προληπτικούς ελέγχους στους δημότες Ρήγα Φεραίου.

Την περασμένη Τετάρτη 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε σειρά εξετάσεων προληπτικού ελέγχου στις γυναίκες του δήμου. Η προσέλευση ήταν μεγάλη και εξασφάλισε την επιτυχία του όλου εγχειρήματος. Οι γιατροί Αγγελική Γιοβάννη, χειρουργός, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, χειρουργός και Χρήστος Δαένας, πνευμονολόγος, εξέτασαν δωρεάν τις γυναίκες της περιοχής, επί οκτώ ώρες, μοιράζοντας στη συνέχεια ενημερωτικό υλικό με οδηγίες ενημέρωσης συχνού ελέγχου πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Στη διαδικασία υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή του προληπτικού ελέγχου.

Πολύτιμη συνεισφορά και του ιατρικού κέντρου διαγνωστικής απεικόνισης Βόλου «Ιατρική Απεικόνιση» που προσέφερε δωρεάν εξέταση μαστογραφίας σε όσες γυναίκες προέκυψε ανάγκη να υποβληθούν σε αυτή. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η Γενική Κλινική «ΑΝΑΣΣΑ» όσο και η «Ιατρική απεικόνιση» αποτελούν μέλη - πάροχοι του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Δημήτριος, τόνισε ότι: «Τιμούμε σήμερα όλες τις γυναίκες για τους δύσκολους ρόλους που καλούνται καθημερινά να φέρουν εις πέρας και για τους αγώνες που δίνουν εδώ και χρόνια για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων και ισότιμων θέσεων σε όλους τους τομείς της ζωής, προσφέροντας τους ως δώρο εξετάσεις προληπτικού ελέγχου. Ένα σημαντικό δώρο για το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία που στις συγκεκριμένες εξετάσεις οι γυναίκες οφείλουν να υποβάλλονται τακτικά και σήμερα τους δίνουμε δωρεάν αυτή τη δυνατότητα. Γυναίκες όλων των ηλικιών ευαισθητοποιήθηκαν στην πρόληψη και η διαδικασία κύλησε ομαλά και αποτελεσματικά με την τεράστια συμβολή των ιατρών».

Ακολούθως, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους γιατρούς για την πολύτιμη συνεισφορά τους και τους δώρισε βιβλία με τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή, ως ενθύμιο από την παρουσία τους στο Βελεστίνο και το Δήμο Ρήγα Φεραίου.

  Ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕ.Π. υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου και δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Σκρίμπας και η συντονίστρια Αντωνία Χασιώτη Αντωνία δήλωσαν: «Η ανταπόκριση των γυναικών του δήμου μας στο κάλεσμα που τους απευθύναμε για προληπτικό έλεγχο ψηλάφησης μαστού και σπιρομέτρησης ήταν σημαντική. Η μεγάλη προσέλευση αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στη διενέργεια προληπτικού ελέγχου κάτι που αποτελεί στόχο και σκοπό του ΚΕΠ Yγείας. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα, πραγματοποιώντας δράσεις που θα αποτελέσουν ορόσημο δημιουργίας δομών και υπηρεσιών υγείας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου προς όφελος των αναγκών των δημοτών».

  Εκ μέρους των υπευθύνων του ΚΕΠ Υγείας διατυπώνονται ευχαριστίες στους συνεργάτες - εθελοντές του για την πολύτιμη συμπαράσταση τους στη λειτουργία του θεσμού. Παράλληλα υπογραμμίζεται, σε σχετική ανακοίνωση, η σημαντική δράση του Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας «ΥποστηρίΖΩ».

Ο Σύλλογος Γυναικών Βελεστίνου «Υπέρεια Κρήνη» φιλοξένησε και προσέφερε εδέσματα και καφέ κατά τη διάρκεια αναμονής πριν την εξέταση στις γυναίκες, και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου παραχώρησε την αίθουσα για τη διενέργεια των εξετάσεων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες διατυπώνονται στις προέδρους και μέλη του Δ.Σ των συλλόγων για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
9
=