ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δηλώσεις ζημιών σε καλλιέργειες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

δηλώσεις-ζημιών-σε-καλλιέργειες-στο-δ-567405

Συνεχίζονται οι δηλώσεις ζημιών για καλλιέργειες λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που έπληξε το Δήμο Ρήγα Φεραίου στη διάρκεια του προηγούμενου μήνα. Λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν, ο δήμος κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές που άφησε η θεομηνία, η οποία σημειώθηκε στις αρχές του περασμένου μήνα.

Μέχρι στιγμής τα αιτήματα υπολογίζονται σε είκοσι περίπου για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, με τις δηλώσεις για τις ζημιές σε ελιές, να αναμένονται σε δεύτερη φάση.

Όπως εκτιμάται από τους γεωπόνους του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στη διάρκεια του χρόνου θα φανεί αν υπάρχει πρόβλημα παγετού στα ελαιόδεντρα, καθώς δεν είναι ευδιάκριτο, τουλάχιστον στην παρούσα.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε αυτοψία από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη η αγροτική παραγωγή στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι πολλά τα αιτήματα για ζημιές στα κηπευτικά, ενώ το ίδιο ισχύει και για το ζωικό κεφάλαιο.

Εικόνα για πιθανά προβλήματα στα ελαιόδεντρα θα έχουν οι καλλιεργητές μέχρι την άνοιξη, οπότε και αναμένεται να υποβληθούν τα ανάλογα αιτήματα για αποζημιώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου